Muhbir
Coğrafya kaderdir derler bu kitapta bu çıkarımı net bir şekilde anlayacağız.
Ülkemiz birçok milletin yaşadığı komşuluk yaptığı topraklara sahip ve özellikle Hatay ilimiz farklı din mensuplarını farklı milliyetleri içinde barındıran nadide şehirlerimizdendir.
Kitabımız Antakya,Afrin,Kilis ve İstanbul ekseninde yaşanan olayların anlatılmayısıyla okuyucusuyla buluşuyor.
Kitabımız olaylardan olaylara kişilerden kişilere o kadar hızlı geçiş yapıyor ki sanki bir kitapta onlarca kitap okuyormuş gibi hissediyorsunuz.
Kitabımızın ana karakteri Ali’dir sonraları Kilisli Ali olarak anılacak dert yükü Ali.
Ali’nin anası Hacer gözünü aşka açmış ve saf niyetiyle Afrin’li bir delikanlıya vurulmuştur.
Ancak sevdiği adam Hacer’in saf duygularını kullanmış ve Hacer’in aşkına namusuna leke sürmüş ve kaçıp gitmiştir.
O günden sonra Hacer’in hayatı kararmış babası Afrin’li delikanlıyı bulup kızıyla evlendirmiştir.Hacer’in Ali isminde bir evladı dünyaya gelmiştir.
Ali’nin hem babasını hem amcasının katili olan anası Hacer mutluluğu bulamamış oğlununda hayatını sıkıntılarla dertlerle daha da bi doldurmuştur.
Bu toprakların töreleri adetleri bazen insanlara yaşama hakkı dahi vermemiştir.Toplum cahilleştikçe cahilleşmiş ağalar,zenginler garibana söz hakkı vermemiştir.
Kitabımızın baş karakteri Ali’de hayatın tüm zorluklarını yüklenmiş ve bir vesileyle Kilis’in en zenginlerinden olmuş namı diyar diyar yayılmıştır.
Ancak Ali’nin onlu yaşlarından yaptığı bir kötülük hep aklında olmuş psikolojik travması bir ömründe devam etmiştir.
Bir sinirle Semerci dükkanını yaktığı sırada içerde aşkını gizlice yaşayan tenekeci dimosla muhtarın kızını da ateşe verdiğinin farkında olmadan dükkanı kundaklamaya devam etmiş dimosla muhtarın kızı çırılçıplak şekilde can havliyle kendisini dışarı atmış o günden sonra Ali’nin Dimos’un ve garip kızın hayatı mahvolmuştur.
Ali’nin yolu yıllar sonra İstanbul’da Dimosla kesiceği sırada farkında olmadan yine bir kötülüğe imza atmıştır..
Peki Hacer anaya Muhtara Dimosa ve Aliye neler oldu?
Hüznün kol gezdiği topraklarda kutluluğu bulabildiler mi ?
Tüm sorularımızın cevabı kitabımızın sayfalarında gizli ..
Keyifli okumalar dilerim