Puan vermedi·312 syf.··Beğendi
···Okunma: 26 Mart 2025 23:03 İstanbul’un Vefa semtinde, yıkılmaya yüz tutmuş bir Canfeda Konağı ve o konağın içerisinde hapsedilmiş dört kardeşin hüzünlü hikayesi.. bir diğer tarafta, derviş Ali’nin kavuşamadı aşkı Handan.. Bu iki hikayenin birbirlerine olan bağı kitabı okuyan okuyucuları derinden etkilediğine eminim.
Annelerinin ve ablaları Halide’nin ölümünden yıllar sonra konağın satışı için bir araya gelen Zeliha, Cihangir ve Nihal’in Konak’taki son gecede birbirleriyle hüzün ve nefret dolu geçmişleriyle yüzleşmeleriyle başlıyor. Yıllar önce Halide‘nin bütün ailenin günahlarını ve yükünü taşıması boğazına geçirdiği iple kuş olup uçuyor. Konağın içinde hapsolmuş olan Halide’nin ruhu, kardeşlerini görünce hem mutlu oluyor hem de geçmiş hesaplaşmalarla çok üzülüyor.
Diğer hikayeyi anlatan Derviş Ali ise yüzyıllar önce Osmanlı zindanlarıı’nda ölümü bekleyen, kalbinde Handan’ı taşıyan genç aşık..
İşte iki hikayenin de buluşmasına sebep olan Derviş Ali ve Handanın kanından olan Canfeda Konağı’nın ilerdeki sahipleri dört kardeş yani Paşagil Ailesi..
Tarık Tufan’ın etkileyici anlatımıyla yine okuru içine çekiyor ve yoğun duygular içerisinde okuru sarmalıyor. Edebiyatımıza kazandırdığı bu şaheseri bütün okuyuculara tavsiye ediyorum. #tarıktufan #geceaçançiçekler #tarıktufanokurları #roman #okudumbitti #tavsiyekitap #kitaptavsiye