···Okunma: 09 Ocak 2025 00:00 İlk kitapta Oleander sürekli Bağlarından kaçıyor, güçlerini milletten saklamaya çalışıyordu. İkinci kitapta ise o ve ailesi arasındaki bazı sorunlar çözüldü, artık birbirlerine daha yakınlar ve hatta hiç ummadığım bir şekilde Oleander Gryphon ile bağ kurdu -ne sevindim anlatamam zaten adam favorimdi-. Artık insanlar onun ne kadar tehlikeli olduğunu biliyor gerçi gücünün tamamını öğrenmediler yinede Oleander'a canavar muamelesi yapmaktan geri kalmıyorlar, bu tutumdan bağları da etkileniyor sonuçta onlarda aşırı güçlü yetenek kullanıcıları.
Serinin ikinci kitabıda oldukça eğlenceliydi gerçi çevirisi biraz kötüydü -en azından benim okuduğum PDF'si öyleydi- o yüzden biraz tadım kaçtı ama yinede bitirdim sonuçta güzel kitap, çeviri yüzünden haksızlık yapmak olmaz ve ben başladığım bir işi yarım bırakmayı hiçbir zaman sevmemişimdir.
Son satırlarında ana kötüyü nihayet görebildik gerçi yanında Atlas'ın babasının olması sürpriz faktördü. Ama bilirsiniz bu gibi hikayelerde mutlaka bir ihanet ya da taraf değiştirme olayı olur bunlar hikayelerin yapı taşıdır.
Seri tam olarak bizim Bağ grubunun eleman sayısı kadar yani 6 tane. İlk kitabın kapağında Oleander vardı ki zaten en çokta onu okuduk sonuçta ana karakterimiz o. Sonraki kitaplarda ise erkek karakterlerimiz var ki kimin kim olduğunu ya da hangi sıraya dayanarak yerleştirildiklerini bilmiyordum ta ki o malum ana kadar. Oleander Gryphon ile bağ kurunca ve az buçuk tahminlerim doğrultusunda dedim ki tamam kesin Oleander'ın bağ kurma sırasına göre konulmuş bunlar diye ve haklı da çıktım dahi miyim neyim ben.
Dediğim gibi güzel kitaptı ilkini seven bunu da sever diye düşünüyorum ve ben hemen diğer kitaba kaçıyorum. İçeriğine değinmeyeceğim çünkü varsa yoksa Direniş'in abuk subuk saldırılarını, adam kaçırmalarını falan okuyoruz aslında dönüp dolaşıp aynı şeyleri görmek insanı sıkmalı bir yerde ama karakterler yeterince telafi ediyor olayı bence, yani hala okumak istediğime göre çabaları işe yaramış gibi siz ne dersiniz. Ne yalan söyleyeyim en çok da erkek karakterler için vazgeçemiyorum kitaptan herkesin kendi favorisine sahip olabileceği kadar çok seçenek mevcut çünkü. Ha ama bu kitapta smut sahneler vardı yani herkese önermeyeceğim o yüzden okumaktan hoşlanan ya da en azından fazla rahatsız olmayanlar başlasın derim.