···Okunma: 07 Nisan 2025 23:51 Konu:
İngiliz Juliet Browning 1938 her köşesi romantizm kokan tarih sanat ve güzellikler ile dolu Venedik'e adım atar. Unutamayacağı anılara ve bir adama duyduğu aşka ev sahipliği yapar. Yıllar sonra teyzesi Juliet , Carolin'e eskiz defteri, üç anahtar ve son bir fısıltı bırakmıştır. Carolin teyzenin küllerini en sevdiği şehre serpmeye ve uzun süredir saklanan gizemleri ortaya çıkarmak için Venedik'e yol alır.
Yorum:
Kitap resmen sizi alıyor Venedik şehrinin güzellikleri ile buluşturuyor. Okurken bayıldım. Aynı zamanda sanata dair o kadar güzel anlatımları vardı ki içiniz açılıyor. Savaş dönemini siyasi süreçte yaşanılanları öyle bir incelikle ve akıcılıkla anlatılmıştı ki çoğu aklınıza kazınıyor. Gelelim canım Juliet,e.. Juliet'e hayran kaldım çoğu kadın ben dahil olmak üzere bu kadar cesur olamazdı. İçinde olanları büyüklük göstererek sindire bilmesi, kararlar verip arkasında durması, fedakar davranışları o kadar güçlü bir kadın karakter okuyorsunuz ki sayfalar ilerledikçe Juliet'in acısını kalbinizde hissediyorsunuz. Beni etkileyen kitaplar arasında. Leo ya ise ahım çoktur. Seviyorsanız sevginize sahip çıkın. Para gelip geçici ki kitapta da buna şahit oluyorsunuz. Ne kendinizi yakın ne sevdiğinizi.
Leo sana son bir şey söylemek istiyorum. Değdi mi ???