Puan vermedi·200 syf.····Okunma: 07 Nisan 2025 12:56 Dışarıdan baktığımızda gördüğümüz kalabalık aileler, sıcacık yamek sofraları, koyu muhabbetler gerçekten de göründüğü gibi gibi mi? Her şeyi tozpembe mi?
Kalabalık bir ailenin bir o kadar da kalabalık ve karmaşık hikayesiyle karşınızdayım. Annenin babanın üç erkek evladın ve gelinlerinin sırlarla dolu öyküsü bu. Herkes herkesten bir şeyler saklıyor ama herkesin her şeyden haberi var. Hepimizin hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunun göstergesi bu.
Kitap ilk başta Ethem’in anlatışı ile başlıyor. Daha sonra abisi Emin ve kardeşi Ekrem, yetmezmiş gibi bir de gelinlerin içlerindeki sır dolu hikayeleri dökülüyor ortaya. Son nefesini vermeden babalara Kazım ve diğer dünyadan yetişen annelerin Mürüvvet de eteğindeki taşları döküyor . Herkes hikayesini kendi penceresinden dinliyor ve anlatıyor. Bu kitapta da zaten üzerinde durulan şey bakış açısı..
Zaman zaman güldüren, zaman zaman düşündüren ve bazı zamanlar da hüzünlendiren bir eser. Şermin yaşar yine döktürmüş diyebilirim. Gerçekçi ve samimi bir dille yazılan harika bir eser öneriyorum sizlere. Sıkılmadan, keyifle okuyacağınıza inanıyorum