···Okunma: 08 Nisan 2025 08:42 Macbeth,” asil bir İskoç savaşçısı olan Macbeth’in, üç cadının kehanetleri doğrultusunda kral olma arzusuna kapılmasıyla başlar. Cadılar, Macbeth’e kral olacağını söylerler ve bu kehanet, Macbeth’in içindeki hırsı körükler. Eşi Lady Macbeth’in de teşvikiyle, Kral Duncan’ı öldürerek tahta geçer. Ancak, bu cinayet zinciri, Macbeth’i ve krallığını geri dönüşü olmayan bir yola sürükler. Macbeth’in vicdan azabı ve paranoyası, onu daha fazla şiddet ve yıkıma iter, sonunda trajik bir sona doğru ilerler.
Oyun, iktidar hırsı, ihanet, suçluluk ve ahlaki çöküş temalarını derinlemesine işler. Macbeth ve Lady Macbeth’in, iktidar arzusu uğruna insanlıklarından nasıl uzaklaştıkları ve sonuçta nasıl mahvoldukları gözler önüne serilir. Shakespeare, insan doğasının en karanlık yönlerini keşfederken, gücün ve hırsın insan ruhunu nasıl yozlaştırabileceğini ustalıkla anlatır. Çok kısa sürede keyifle okuyacağınız bir eser,(film tadında) film demişken eserin filmi 'de mevcuttur. İkisini de tavsiye ederim keyifli okumalar dilerimm