2025 12. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2025 21:40
Bilinmeyen bir döngüde geçen bu eser de cinsiyetsizlik kavramı üzerinden cinsiyet rolleri ve eşitlik kavramı tartışılmış. Kalemine Mülksüzlerde hayran olduğum yazarın tarzı zaten bu. İki farklı dünya arasında geçen olaylar ile okuyucularına kendini de yormadan karşılaştırma ve taraf seçme özgürlüğü tanır. Bu bakımdan okurken kendimi özgür hissettiğim bir yazardır Ursula K Le Guin. Kitaba gelecek olursak : spoiler vermeden (benim için çok zor ) özetleye çalışıyorum. Genly Ai isimli elçi ; Gethen’e gönderiliyor. (Diğer adı kış, winter is coming deki gibi ) Hem iklim şartları, hemde gezegen ahalisinin androjen (cinsiyetsiz ) oluşu Genly Ai’nin gezegene uyum sağlamasını hayli zorlaştırıyor. Buna ek olarak düşman bellediği Estraven ile aralarında oluşan derin dostluk bağı hikayenin iskeletini oluşturuyor. Akıcılık ve kurgunun bütünleyici olması bakımından kitap kalbimi çaldı. Puan ver peri diyenler için kitap 8/10’dur benim için. Bilim kurgu seven dostlarım en yakın kitapçıya koşun sonra bana dua edin. Keyifli okumalar dilerim
Karanlığın Sol EliUrsula K. Le Guin · Ayrıntı Yayınları · 20213,974 okunma