Sesin Duydukları (Çocuklar için şiirler.)
2025 15. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 00:00
Bir yazarın kendi kitabı için inceleme yazması ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ancak ortaya koyduğum eseri açıklamak ve arkasında durmak, sanırım yapılması gereken bir iş. "Sesin Duydukları" eserini yazmaya başlamamdaki en büyük etken yüksek lisans yaptığım sırada çocuk edebiyatı dersimizde aklıma gelen "çocuk hakkında şiir mi yoksa çocuk için şiir mi?" İkilemidir. Yerli çocuk edebiyatımız genellikle çocuk şiirini çocuk hakkında şiir olarak algılamış ve de bu şekilde çalışmıştır. Ancak çocuk şiirleri, bizzat çocuklara yazılmış olan, onların algılayış ve anlayış dünyasına uygun şiirler olmalıdır. Bu farkındalık tam sonra oturup duvarımdaki boş tahtaya "Satranç" isimli şiiri yazmış oldum. Eserin genel amacı, var olan olguları ve durumları çocukların algılayışına uygun ve de farklı düşünmelerini sağlayacak şekilde sunmaktı. Bunu yaparken, çocuklara ses farkındalığını sağlamak için bol ve rahat ses tekrarlarına yer vermek istedim. Daha önce farklı kitapların bazı bölümlerini yazmış olsam da ilk defa şahsım adıma kitap çıkartmış oldum. Bu ilk denemede, şayet varsa, hatalar için şimdiden tüm dev yürekli çocuklardan özür dilerim. Bir sonraki çalışmalarda görüşmek üzere... Hoşça kalın. Alperen Kalıp Sesin Duydukları
Çocuk Edebiyatı
Sesin DuyduklarıAlperen Kalıp · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20251 okunma