Tam kafede arkadaşımla yeme bozukluğu hakkında konuşurken masaya adisyon bu kitabın içinde geldi ve ben sayfayı açınca Bridget'ın kalori hesaplamalarını görüp garsondan kitabı ödünç istedim. Bu kitap açıkçası bana çok iyi geldi çünkü günlük yazım tarzını ve kendim de günlük tutmayı inanılmaz seviyorum ve çok özlemişim. Bridget da tam bir modern zaman kariyer kadını. Üç beş tane çok yakın arkadaşı, sosyal normlar, partiler, flörtler, kariyeri ve ailesinin arasında pinpon topu gibi sekiyor ve mutsuzluğunu kendinden çıkarıyor. Yüzeysel şeylerle - kilosu, Smoothie'ler, gelen bir kart vs. - çok mutlu olabiliyor ve çok üzgün olduğunda da başının çaresine bakışı çok tatlı. Genel anlamda bence kitapta üstüne çok daha fazla düşünülüp çıkarım yapılabilecek olaylar var - annesinin kafayı yemesi mesela - ama yazar bunu basit basit anlatmayı seçmiş ve saygı duyuyorum. Bu da kitabı tatlı ve kafa dağıtmalık bir romantik komedi klasiği haline getirmiş. Ben şahsen bu kitabın fazlasıyla potansiyeli olduğunu ve çok daha iyi bir noktada olabileceğini düşünüyorum ama bu hali de fazlasıyla kabulüm, çünkü hayat da bazen düşündüğümüzden çok daha basit aslında.
Bu arada, kitapta tetiklenme uyarısı olması gerektiğine katılıyorum çünkü ben -sanırım?- tetiklendim. Bridget'ın yeme düzeni, kitabı bir haftada okumuş olmanın verdiği etkiyle yavaş yavaş zihnime yerleşti ve kalori saymanın nasıl bir şey olduğunu ve neden ihtiyaç duyduğumu düşündüğümü hatırladım. Günün sonunda zayıf olmanın ya da belli norm ve standartlara uymanın gerçek sevgiyi getirmediği zaten açık bir gerçek ve kitapta da Daniel ve Mark'ın Bridget'la dinamiklerinden de bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ben sadece Bridget'ın da bu tespitleri yapmasını ve bir noktada daha az yüzeysel bir karakter olmasını isterdim - ama bu haliyle de her şeyi okura bırakmasından bir şikayetim yok. Doneler ortada. Ama yine de kendimi bir şeyleri saymaktan alıkoyamıyorum, kitap boyunca Bridget'ın her şeyi sayması üzerimde gereksiz bir ilham yarattı bu konuda.
Kitabı sevdim ama seriye devam etmeyeceğim. Beni çok sinir eden spoiler'lar yedim - eğer okumayı düşünüyorsanız belli başlı şeyleri zaten biliyor olabilirsiniz ama sakın internette Bridget Jones'u aratmayın, filmlerini sorgulamayın - ben henüz izlemedim gerçi - devam kitaplarının arka kapaklarını okumayın.