2025 5. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2025 18:32
TOPLUMUN SESİNİ , EDEBİYATA DÖKEN YAZAR : SERAY ŞAHİNER . Eğitimine gazetecilik ile başlayıp sinema üzerine yüksek lisans yapan yazarımız , kariyerine yazın ile devam etmiş olup edebiyat dünyasında özellikle kadınların toplumdaki yerini sorgulayan , mizahi ve gerçekçi anlatımıyla dikkat çekmiştir . Öyle ki , 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü nü Hanımların Dikkatine eseri ile , 2018 Orhan Kemal Roman Ödülünü Kul ile , 2022 Duygu Asena Roman Ödülü nü ise Ülker Abla romanı ile almıştır . Karamizahvari bir anlayışa sahip olan yazarımız , gerek uslubunun sadeliği gerekse amiyane sözcükleri nokta atışı ile kullanması hasebiyle okuru derinden etkileyen , sanki üst kat komşusuyla konuşuyormus havası oluşturan , bizlerden bir yazar . Sadece bir eserini okumuş olmama ramen açık yüreklilik ile şunu söyleyebilirim ki Türk Edebiyatında böyle cesur , kalemi güçlü , KADIN yazarlara çok fazla ihtiyacımız var . Sayılarının artması dileğiyle ... #Ülkerabla eseri ise özetle ; özgürlüğü ve mutluluğu ne bekarken babasından ne de evlendikten sonra ise kocası olacak hödükten (!) görmemiş , evlilik hayatında sürekli şiddete maruz kalıp , oğlu için sineye çekmiş bir kadının bir gün canına tak etmesiyle evini terk edip hastane sığınmasını ve başından geçen olayları , hastanenin o gri ve kasvetli havasının dahi , bir çatıya ihtiyacı olan biri için nasıl güzel bir yuva olduğunu yer yer mizahi yer yer alaycı bir uslupla bizlere anlatıyor . Öyleki kitabı bitirdiğinizde '' BİR KADININ EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ YOKSA , ERKEK EGEMEN BU SİSTEME KÖLE OLMAK ZORUNDADIR '' önermesini bir kez daha hatırlıyorsunuz . Tüm hemcinslerimin özgür olduğu ; işte evde , sokakta ve dahi tüm evrende cinsiyetçi söylem ve yaptırımlara uğramadığı çiçek gibi bir hayatı bütün kalbimle diliyorum
Ülker AblaSeray Şahiner · Everest Yayınları · 20213,430 okunma