2025 52. kitabı
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Uzun zamandır sizlerle şiir kitabı paylaşmadığımı farkettim. Kitabı elime aldım şöyle bir bakayım derken sayfaları arasında kayboldum. Gençlik yıllarını geride bırakmış bir şairin, uzun bir aradan sonra, pandemi ortamında ürettiği, ihtiyarlık ve ölüm temalarını, karamsarlığa kapılmadan, esprili ve pozitif bir tavırla işlediği şiirler yer alıyor kitapta. Ayrıca kadın erkek ilişkileri, aşk, nasıl insan olduğumuz, alın teri, mitoloji, kozmos ve şiirin konusu olan ve belki öyle olduğu bilinmeyen başka her şey... Yazar şiirle bir araya getirdiği duygu, düşünce ve bilgilerle dokuduğu dizeleriyle biz okurlarını düşündürürken duygulandırıyor. Kitaptan birkaç güzel şiiri de buraya alıntılıyorum. SEVGİ SATRANCI Sabah, "Seni seviyorum," diyerek ilk açılımı yapıyorsun sen "Ben de," diyerek karşılık veriyorum ben Ve benzer hamlelerle sürüyor aramızda gün boyu Bir sevgi satrancı AYRILAN YOLLAR Giderek uzaklaşıyoruz sanıyorduk birbirimizden Meğer aynı yoldaymışız Ayrılan yollardan Seçtiklerimize saparken HİTİT Hükmeden kız kardeşiydi Varisi erkek yeğeni Hitit krallarının Savaştı on yıllar boyu Hitit kralları Erki gücü alabilmek için kız kardeşlerinden ve Tahtlarını bırakabilmek için Yeğenlerine değil de oğullarına Adım adım devrederken Ulu tanrıça Güneş Yerini tanrı Fırtına'ya Nice Shakespeare trajedileri yaşandı Hitit saraylarında ÇİZGİLER Ek süreler de bitti Geldi artık zamanı sıraya girmenin Teslim etmek için Son sınavları, son ödevleri Daha iyisini yapabilirdik, fakat Kanıtlarıdır satırların altındaki Ve yüzümüzdeki çizgiler Çabaladığımızın Ece Ceren Gültepe #books #nisan #reklamdeğiltavsiye #edebiyat #şiir
ÇizgilerReşit Ergener · Elpis Yayınları · 20243 okunma