Kahramanımız Julian,1887'de,Boston eyaletinde yaşayan ve ciddi uyku problemleri yasayan bir beyefendi.
Birgün hipnotik bir uykuya yatıyor ve uyandığında kendini 2000 yılında buluyor. Bu yeniyüzyıl ve dünya;
*Hiçbir askeri örgütün,vergi dairesinin,bakanlıkların,özel mülkiyetin olmadığı,
*Kimsenin yalan söylemediği,suç işleyenin kolaylıkla suçunu itiraf ettiği,hapishanelerin olmadığı,
*Herkesin eşit öğrenim hakkına sahip olduğu,iş güvencesinin sağlandığı,kimsenin başkasının sırtından yaşamadığı,gelecek kaygısı taşımadığı,
*Kadınların dünya tarihinde önceki konumlarına kıyaslandığında oldukça mutlu olduğu, eve bakma sorumluluğunun olmadığı,geçinmek için eşlerine hiçbir şekilde bağımlı olmadigi bir dünya...
Kahramanımız bu yeni düzene alışabilecek ve en önemlisi bir daha ait olduğu yüzyıla dönebilecek midir?
Sanayinin yanlış yonlendirilmesinden kaynaklanan emek ve sermaye savurganligina ve ekonomik savaşın kan emiciligine üstü kapalı bir şekilde,harika bir eleştiri bu roman.
Eğer siz de zaman yolculuklarında geçen ütopik hikâyeleri, sistem eleştirilerini seviyorsanız bu romanı çok seveceksiniz.