Karanlığın,dolambaçlı sokakların,paranın hüküm sürdüğü Galata nın,karın deşip boğaz kesen,göz çıkartan hikayelerin,bahtsızların,yolcuların,rüya görenlerin,maceracıların şehrindeyiz.
Uzun İhsan Efendi nin yedi iklimde,dört bucakta,yeraltında ve yerüstünde gezinen dünya atlasında...
1600 lerin İstanbul sokaklarında başlayan;içinde gizemden felsefeye,fizikten maceraya kadar bir çok fantastik konu bulunduran ,rüyayla gerçeğin harmanlandığı,sıradışı tasvirler ve muhteşem bir hayal gücüyle yazılmış bir baba oğul hikayesi “Puslu Kıtalar Atlası”
İhsan Oktay Anar ın anlatımı o kadar sade ve ilgi çekici ki bu eseri nedense herkesin beğeneceğini düşünüyorum. İlban Ertem in toplamda beş yılda hazırladığı çizimlerle biraraya gelen bu eseri bence herkes ömründe en az bir sefer okumalı. Benim başucu kitaplarımdan biri oldu bile.
Siz de Osmanlı zamanlarında geçen güzel bir fantastik kurgu okumak isterseniz bu güzel eseri tavsiye ediyorum