Komşuluk ne güne kaldı? SPOİLER İÇERİR
2025 14. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2025 00:31
Bu kitabı okurken asla ama asla bir karakteri tam anlamıyla ne sevebiliyorsunuz ne de nefret edebiliyorsunuz. Karakterler sinir bozucu bir seviyede griler ve kusurlular yani fazla insanlar. Jackie karakterine bir sayfada üzülürken diğer sayfada ne kadar çabalasa da kötü bir anne olduğunu düşünmeden edemedim. İyi niyetli ancak berbat bir şekilde bunu eyleme döküyor. Bianca’yı kağıt üzerinde sevmemiz gereken birisi aslında. Çocuklarını önceliği yapmış, örnek gösterilebilecek bir anne. Ama öyle değil. Okurken kitabın sayfalarından toksikliğini hissettiğim bir karakter oldu. Tek kelime ile Hipokrat. Ola adlı karaktere bu kadar hızlı yakınlaşması zaten şüpheliydi. Kendi kocasına bu kadar sert davranıp elin adamına yumuşak davranması kadar saçma bir şey yok. O kadar yargılayıcı bir cadalozdu ki bazen okurken göz devirdim. Ola’yı suçlamayıp Jackie’yi suçlaması ayrı bir sinir bozucu olay zaten, sanki jackie adamı zorla karısını aldatmaya zorladı. Ha bir de gidip Jackie’yi şikayet edip asla özür dilememesi. Bianca kitap boyu hiç özür dilemedi. Şaka gibi abi. Bir insan der ‘yanlış yargılamışım seni, öyle yapmamalıydım’ filan der di mi? Yok, sanki kendisi melek insanları yargılıyor. Yanlış anlaşılmasın, kitaptaki çoğu karakter bir seviyeye kadar kötü ve kusurlu ancak belki benim başkalarına koydukları standartları kendilerine uygulamayan insanlara karşı olan ayrı bir sinirim olduğu için bu kadar uzun anlatma gereği duydum. Miche karakteri epey karmaşıktı ve erkeklerin bir güzel vücut görünce ne kadar yollarını şaşırdıklarını anlamamı sağladı. Güven problemlerime yeni bir tane madde daha eklendi, teşekkürler. Ama hakkını da yemeyelim kitapta iyi bir insan olmaya çalışan nadir insanlardandı. Jackie ile aralarında geçen şeyi asla ama asla haklı bulmuyorum ve zaten Miche’nin Jackie’yi sevdiğini de düşünmüyorum. Fabian… çok değişik bir karakterdi cidden. Benden uzak Allah’a yakın olsun, lütfen. Ne kadar ona yapılanlara üzülsem de çok kan dondurucu birisi. Psikopat yani. Kitap için spoiler oluyor ama neyse artık. Kitabı ilk nedense bir cinayet romanı diye düşünmüş ve almıştım. Biraz öyle de olsa da tam beklediğim gibi değildi, daha çok Agatha Christie tarzı bir şey bekliyordum. Ama olayların ilerleyişi ve bize verilen gizemin yavaş yavaş açıklanması gerçekten çok iyi işlenmişti bence. Elimden bırakamadığım anlar oldu kitabı. Epey akıcı bir dili var, çok hızlı okunup bitirilenebilecek türden bir kitap. Ağır konular içeriyor, akran zorbalığı, şiddet, alkolizm vb. Bu tür şeylere hassasanız tavsiye etmem ama onun dışında tavsiye edebileceğim bir kitap. #k:395895m M. T. Edvardsson
Duygu ve Düşünce
İyi KomşularM. T. Edvardsson · Martı Yayınları · 0293 okunma