2022 192. kitabı
Kitap iki bölümden oluşuyor. İlk yarısında yazarın Yahudi kamplarında yaşadığı talihsiz deneyimler,ikinci yarısında ise kamp esareti binip doktorluğa geri döndüğünde,kendi geliştirdiği “logoterapi”yöntemi ve bu yöntemin insanlar üzerinde olan etkilerinden bahsediyor. Eser,günümüzde pek çok insanın boğuştuğu hayatın anlamsızlığı,varoluşsal boşluklarla ilgili muhteşem tespitler içeriyor. Nazi kamplarında yaşadığı hücreleri,günümüz insanın kendi iç dünyasında yarattığı ve kendini kapattığı hücrelere benzeten yazar bu durumla ancak ‘ıstırabınızla yüzleştiğinizde,hayatınızda bir amacınız olduğunda,yeni deneyimler edindiğinizde’ aşılabileceğini savunuyor. Yaşadığınız ıstıraplara takındığınız tavrınız da hayata tutunma becerilerinizi artırıyor. Daha fazla detaya girmeden,okuduğum en iyi kitaplardan biriydi demek istiyorum. Herkesin hayatında mutlaka bir kere( veya defalarca )bu eseri okumasını ve kafasındaki varoluşsal boşlukları tamamlamasını isterim. Naçizane benim tavsiye vermemin çok üzerinde bir kitap olduğunu düşünüyorum. İyi ki okudum Son olarak;her şey en nihayetinde “kendi özgür irademizle” verdiğimiz kararların,tercihlerin toplamı olduğu için hayat bu kadar anlamlı diyorum
İnsanın Anlam ArayışıViktor E. Frankl · Okuyan Us Yayın · 202651,3bin okunma