Merhabalar dostlar
Bugun güne karşı sürpriziyle uyandık biz Ankara da .Koca kış kar yağmadı, Nisan ortasında lapa lapa kar yağıyor. İnşallah çiçek açan ağaçlar kurumaz ..
Bir aşk kıtabi diye başladığım ama son derece farkli konusu olan bir kitapla geldim .
Iki Sen .Yazarın 5.kitabıymış ama ben kalemiyle ilk kez tanışmış oldum ..
Gülşah resim öğretmeni. Eşi Serhat la bir sergide tanışmış lar. Evliliklerinin taze oldugu aylarda Uydu mühendisi olarak Kuzey Irak Hakurk bölgesine iş için gitmiş. Kısa süreli olarak gittiği bu iş 2 yılı bulmuş. Bu arada görüşmeleri bile durmuş neredeyse. Serhat in babası da emekli bir komutan .
Artık Serhat dönüyor. Herkeste bir heyecan. Ama geldiğinde Gülşah onda eski Serhat o bulamıyor. Bakışında, duygusunda bir eksiklik hissediyor .Çevresi bunu pek anlamıyor.Serhat orda başından vurulduğunu 8 ay komada kaldığını anlatıyor ve babası bu sirada yanina gitmiş. Gülşah bu duruma daha çok bozuluyor. Bu arada Serhat in önemli alışkanlıklarının değiştiğini gözlemliyor.
Post travmatik stres bozukluğu hakkında araştırma yaparken kendisi gibi düşünen kadınlarla tanışıyor. Ayni şekilde eşleri Hakurk ta gorev yapmış ,geldiklerinde bir farklılık var ama kimse tam olarak ne olduğunu anlamıyor.
Bu kadınlardan birinin önerisiyle bir psikoloğa gitmeye başlıyor.
Bu sırada etrafında tuhaf olaylar oluyor .Bir gün birliginden bir asker geliyor eve .Bir gün bir komutan .Yakup Kaya .Bu adam Gülşah i rahatsiz etmeye başlıyor.
Serhat artık ORS 21 olarak tanımlı biri .
Peki ne demek bu ORS 21?
Kimin parmağı var bu işlerde?
Kim güvenilir kim degil?
Sevgi her şeyi çözmeye yeter mi ?
Sizi bir sürü soruyla bas basa bırakıyorum.
Kitap psikolojik dram türünde ama ben çok gerildim .Bir sonraki sayfada ne olacak diyerek okudum .Ayrica kişi tahlilleri, psikolojik çözümlemeler çok çok iyiydi ..
Kitapla kalın dostlar....
İki SenGürhan Öztürk