2022 68. kitabı
Cumhuriyet ilan edildikten sonra sosyal hayatta özgürlük kazanan Türk kadınlarının bir taraftan eğlence ve cemiyet hayatına adapte olmaya çalışırken,bir taraftan da içlerindeki mahalle kadınını bastıramadıkları mizahi bir hikaye kaleme almış Hüseyin Rahmi. Onun kuvvetli gözlem yeteneği ve sanki siz de oradaymışcasına aktardığı diyalogları kitaplarını severek okumamın en büyük sebeplerinden biridir. Özellikle kadın karakterlerin kavgaları,kıskançlıklarını okudukça erkek bir yazar nasıl bu kadar başarılı kadın diyalogları yazar merak ederdim hep. Merakım bu eserin başında bir dostunun yazdığı notla sona erdi. Aynı soruyu yıllar önce kendisine dostu yönelttiğinde verdiği cevap şu olmuş: “Gözlerim ve zihnim kuvvetlidir. Gördüğümü aklımda tutarım,dinlediğimi unutmam.” Eserlerini doğrudan hayattan almış,Türk insanını ve kültürünü eserlerinde harika bir şekilde işleyen Hüseyin Rahmi eserleriyle henüz tanışmadıysanız tavsiye ederim.
Meyhanede HanımlarHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20254,513 okunma