Henüz bitirdiğim ve bitirir bitirmez taze şekilde yorumlayacağım bir eser
Sevdim mi sevmedim mi?
Okudum ama gerçekten okuyabildim anladım mı, okuduğumu mu sandım?
İsteyerek mi okudum sıkılarak bitsin diye mi onun bile çelişkisinde bırakan bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Yazarı kesinlikle tebrik etmek gerekli, ilginç bir yazı tekniği, alakasız olduğunu düşündüğünüz karakterler olaylar bir şekilde birbirine bağlanmış, asla tahmin kabul etmeyen, fantastik bir eser bıraktığı için.
Kitabın içindeki diyaloglar, alt metinde işlenen felsefi konular insanı sorgulamaya iten, memnuniyetini arttıran parçalar, keza farklı karakterleri tahmin edilemez şekilde farklı olaylarla kesiştirmesi de merak uyandırması ve okuma isteğini arttırması açısından olumlu yanları.
Ancak okurken bazen bıraktığı ben ne okuyorum, konular çok kopuk/bağımsız, fazla gerçek üstü hissi, anlamadığını ya da zaten anlaşılmaz bir kitap olduğu için yer yer bit artık diye okunan, olayların mantığını kavrayamadığım, inandırıcılıktan uzak olduğu için olumsuz baktığım bir eser oldu.
Ancak aynı anda hem olumlu hem olumsuz düşünceleri ortaya çıkaran, kesinlikle kurgulanmasının yazmasının zor olmasına rağmen ortaya çıkmış olmasının büyük bir başarı olduğunu düşündüğüm, farklı tarzıyla kendi içinde bu çelişkinin yaşanmasını sağladığı için okunmalı dediğim bir kitap oldu.