Zeze’nin Yolculuğu: Bölüm III
2025 7. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 02:55
Zeze’nin öyküsünün bir anlamda son bulduğu bu bölümde Zeze artık genç bir delikanlı. Tahmin edeceğiniz üzere bu bölümde de Zeze aksiyondan aksiyona koşuyor ve haliyle canı olanca miktarda yanıyor. Derken o da nesi? Zeze onu görüyor ve… aşık olduğunu zannettiniz değil mi? Ama hayır, öyle olmuyor en azından o an. Gelecekte taparcasına seveceği Silvia, o günlerde Zeze için dalga konusu olmaktan ileri gidemiyor… Ama kader bu ya aradan zaman geçiyor ikili tekrar karşılaşıyor ve olanlar oluyor… Zeze ve Sylvia birbirlerini bir rüyadaymışçasına seviyorlar, birbirlerini tamamlıyorlar, birbirlerine ve aşklarına o kadar güveniyorlar ki hiçbir an şüphe duymuyorlar, günlerini aşkla doyasıya yaşıyorlar. Ancak tabii ki sorunlar çıkacaktır çünkü dünya tozpembe olamıyor ne yazık ki. Çevredeki insanlar ve aileler kimi kıskançlıktan kimi bir hata olarak gördüklerinden bu ilişkiye karşı çıkmak ve hatta bitmesini istemektedirler. Genç aşıklarınsa böyle bir ayrılığa hiç niyetleri yoktur. Ancak istenen sonunda olmuştur, Zeze artık gündüzleri güneşi görmeksizin, Sylvia ise geceleri yolunu bulmak için ay ışığı olmaksızın karanlıkta yürümektedirler. Şimdi Zeze açısından bakalım, Zeze fedakarlık yapmıştır ama Sylvia bunun farkında bile değildir. Uzaktan uzaktan Zeze, Sylvia’yı sevmeye devam etmektedir. Zeze onun için bir şeyler yapmak ister ama ne yazık ki Sylvia ona bu fırsatı hiç vermeyecek, sürekli kaçacak ve Zeze’den bir şeyleri saklayacaktır. Peki Sylvia o ne yapmakta bu sırada? Sylvia hayatına bir başkasını almıştır hem de Zeze’nin düşmanı diyebileceğimiz bir ismi… Zeze onunla konuşmak istediğinde ise başkasını sevdiğini söylemiştir. Zeze’nin yüzüne karşı! Bu yapılır mı? Hangi duygu hangi gerekçe bunu makul gösterebilir? Bu aşkla açıklanabilir mi? En önemlisi de Sylvia bunu nasıl canı yanmadan söyleyebilmektedir? Burada kitap bu soruları sorduruyor bizlere. Zeze ise duyduklarının etkisiyle bu acıyı derinden yaşamaktadır türlü kötü düşüncelere kapılmıştır ancak umduğumuz gerçekleşmemiş ve Zeze her şeye rağmen güçlü olmakta ısrar etmektedir. Derken Sylvia ile karşılaşan Zeze onunla konuşmak ister, ancak Sylvia isteksizdir… Zeze tüm benliğiyle Sylvia’yı hala sevmektedir, Sylvia ise buna karşılık her zaman Zeze’yi sevdiğini ve ona başkasıyla olan ilişkisi hakkında yalan söylediğini, hep birleşecekleri günü beklediğini söyler. Peki bu nasıl bir iştir ki Sylvia sevdiği adamın canını yakmak hatta yaşarken öldürmek uğruna böyle bir yalan söylemektedir ve böyle bir yalan söylemekle neyi amaçlamaktadır? Kaldı ki ilişkilerindeki o sonsuz güveni sarstığını nasıl fark etmez Sylvia? Aşık bir insan bunu yapabilir mi?.. Genç aşıklarımız bir şekilde bu engeli de atlatabilecekler mi? Sylvia duygularına sahip çıkabilecek mi? Zeze’nin günleri de bu konuya bir çözüm aramakla geçmektedir. En sonunda doğru kararın ülkeden ayrılmak olduğunu düşünüyor. Çünkü Zeze artık evini geçindirmesi gereken genç bir delikanlı olmuştur. Hayali çok çalışıp Sylvia’yı da yanına alıp mutlu bir hayat sürmektir… İşte kitap bu derin aşk girdapı içinde günlük telaşları da katarak yüksek bir seyir zevkiyle konuları işlemekte. Bence Zeze’nin Yolculuğu serisinin en can alıcı ve ilgi çekici hikayesi bu kitapta ama zaten AŞK kime çekici gelmez ki? Yazar bu serinin her kitabını öyle işlemiş ki genel kitleye hitap etmeyi çok iyi bir şekilde başarıyor. Aşk’a inanan ve aşık olmak isteyen herkesin bu kitabı ilgi çekici bulacağına inanıyorum ve önerimdir. Hikayemizin geçtiği Brezilya gündüzleri yakıcı Güneş’i ile ünlü oldukça geniş bir ülkedir. Olur ya bu ülkedeki Amazon ormanlarına bir gün eğer yolunuz düşerse, yolunuzu bulmak istiyorsanız geceleri de gökyüzünde Ay’ın ışığını gördüğünüzden emin olmalısınız. Herkese iyi okumalar dilerim.
DelifişekJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 202133,7bin okunma