2025 4. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2025 15:09
Kitap okumanın en keyifli yanı kitap seçiminde yazarından tutun da kitap konusuna kadar birçok seçenek açısından derya deniz olması. Arada kendi bildiğim yazarlar dışında yeni, farklı yazarlarla tanışıp eserlerini okuduktan sonra yorumlamak bana çok keyifli geliyor. Hele bir de bu yazar size hitap ediyorsa. Senai Demirci daha önce ismini duyduğum ama kitapları ile tanışma fırsatım olmadığı bir yazarımız. Belki de doğru zaman bu zamandır kim bilir. Namaz ve psikoloji hayatımda yer alan önemli iki konu olmasının yanında son zamanlarda üzerine ekstra yoğunlaştığım konular olması nedeniyle Namaz Psikolojisi kitabı beni ekstra heyecanlandırdı. Ben Namaz Psikolojisi kitabında kendimden o kadar çok şey buldum ki şunu dediğimi hatırlıyorum bir yerlerde aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımız insanlar var. Usta bir yazarın kaleminden savunduğum düşünce ve görüşlerin çıktığını görmekte beni ayrıca mutlu etti. Kitaptan kalbimi bıraktığım kısımları paylaşmak istiyorum. “Namaz, dindarlık değildir. Dindarlık, bir fikrin özünden kopup kabuğuna sarılmaktır.” “Namaz, muhafazakârlık değildir.” “Her insandan diğerine akar iyilik; hiçbirine ait olmadan, hiçbirinin yanında kalmadan akar.” “ içinin saklı sancılarını, kalbinden avuttuğun ‘ah’ları, ruhunun labirentlerinde uyuttuğun ‘eyvah’ları usulca, merhametinin avuçlarına bırakacağın Biri olmalı.” “Kadının (ve erkeğin) en güzel namazı, namaz kıldığı yeri, oturduğu ev yapmasıdır.” Anlatımın akıcılığına karşı kitabın bitmemesi için kendimin yavaşlatmaya çalışması yaşamayı mümkün bulmadığım bir durumdu. Allah bir şekilde aynı niyette, düşünce de olanların yollarını bir şekilde kesiştiriyor. Yazarımızın kalemine sağlık. Okuyacaklara keyifli okumalar diliyorum.
Hayata Dair
Namaz PsikolojisiSenai Demirci · Aile Yayınları · 202589 okunma