·355 syf.····Okunma: 13 Nisan 2025 01:44 İskoç yazar Philip Kerr tarafından yazılmış olan polisiye türündeki bu roman, dedektif Bernard Günther'in maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı. Kitapla kör randevu formatıyla tanıştığım bu kitap bende Bernard Günther'in tüm serisini okuma isteği uyandırdı. Yazarın hem döneme hakim politik ve hayat bilgisi hem de muhteşem kurgusu ve olay öyküsüyle adeta Herr Günther ile birlikte olayı çözmeye okur olarak siz de katılıyorsunuz.
Bir gece yarısı adeta apar topar alınan Günther'in "önemli müşterisinin" ona verdiği olayla birlikte dönemin devlet adamlarının da içine dahil olduğu bu geniş soruşturmasında kişiler ve olaylar arasındaki müthiş bağlantı ince ince işlenmiş nakışlar gibi hiç kopmadan sizi sonuca götürüyor. Soru işaretlerini de beraberinde getiren, ama olaylardaki düğümün son ana kadar heyecanını koruduğu bu eserde dönemin Almanya'sına ve uygulamalarına bir ışık tuttuğunu söylemek de mümkün. Polisiye severlerin ya da macera severlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap.