2025 9. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2025 22:44
spoiler içermiyor. okumaya başladığımda garipsemiş, çokça kez yarım bırakmak istemiş de olsam (bana pek uymayan bir davranış olduğundan, yapmadım) sonu için okumaya değer olduğunu düşünüyorum. en azından benim adıma. son bölüme kadar karakterlere bir türlü ısınamadığımı, aramızda uzunca bir mesafe olduğunu belirtmek istiyorum. okursanız bunu göze alarak okumanız gerekiyor. guardian’ın “geleceğin klasiği” yorumuna da üzülerek katılmıyorum. rooney ile yeni tanıştım. güvenli alanım dışındaki yazarları okumayı sevmeyişime rağmen, bir kesimin neyi bu kadar övdüğünü meraktan okudum. negatif düşüncelerime rağmen, verdiğim puanın sebebi, sevgili marienne. spoiler vermek istemediğim için sebebini söyleyemiyorum lakin karakterimizin son cümlesinin kitapla ilgili tüm düşüncelerimi değiştirdiğini, beni kendisine yaklaştırdığını söyleyebilirim. sonuç olarak, beğenmedim diyemem ama övebileceğim bir tarafı da yok. yazarın dili de basitti, kurgu olduğu için normal olduğuna kanaat getirdim. hızlı okunabilecek bir kitap, beş gün elimde sürünse de. şiddet içeriklerinden rahatsız oluyorsanız, kitapta cinsellik olmasından hoşlanmıyorsanız, okurken karakterleri sevmeniz gerekiyorsa, okumayın. tetikleyici uyarısı konması gerektiğini düşünüyorum. ve hala inceleme yazmanın bana göre olmadığını.
Normal İnsanlarSally Rooney · Can Yayınları · 20199,8bin okunma
sen okuduysan okurum 😌