2018 4. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2018 22:39
İlk olarak kitapla tanışma maceramı anlatmak istiyorum.Cerrah kitabını çok sevdiğim bir arkadaşım doğum günümde hediye etti. Tess Gerritsen gibi iyi bir yazarı daha önce okumadığıma pişman oldum. Kitap korkudan çok gerilim türünde. Başta karakterler arasında bağlantı kuramasanız ve tıbbi terimlerin çok olduğunu düşünseniz de zamanla yazarın diline alışıyorsunuz. Kitapta en sevmediğim kısım şu oldu:kitabın içinde ara ara kopukluklar vardı, özellikle olayların yarısında birden beliren Cerrah'ın iç konuşmalarından hiç hoşlanmadım. Kitap serisine isimlerini veren Rizzoli ve Isles'dan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kitabı okurken aniden bir yerlerde Isles'ın olaylara dahil olmasını bekledim. Hatta katilin Isles olabileceğini düşündüm ama kitapta Isles yoktu bile! Rizzoli ise karşımıza biraz silik bir karakter olarak çıkıyor. Sürekli çabalamasına rağmen istediği başarıyı elde edemeyen bir karakter. Kadın olmasının etkisi bunda büyük. Keşke hakettiği başarıyı yakalasaydı çünkü başta onu sevmesem de sonradan epey alışmıştım. Ayrıca kitapta baş karakter olmasını beklediğim Rizzoli'nin daha çok yan karakter olarak kaldığını düşünüyorum. Bunun dışında ben kitabı gayet beğendim. Betimlemeler yerindeydi ve beni sıkmadı. Ayrıca yazarın doktor olmasının etkisinin kitaba çok iyi bir şekilde yansıdığını düşünüyorum. Bu kitap serisinin bir de TV dizisi var. İzlemek isteyenlere şunu söyleyebilirim: İlk bölüm Cerrah kitabından sonraki kitapları içeriyor. Ayrıca Rizzoli kitaptakinden çok daha farklı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak: Gerilim kitaplarını seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim!
Televizyon
CerrahTess Gerritsen · Doğan Kitap · 201817,2bin okunma