·192 syf.····Okunma: 08 Nisan 2025 21:38 Herkese iyi akşamlar bugün Erhan Hoca'dan okuduğum ve okuduklarım arasında en sevdiğim kitapla karşınızdayım
Lozan antlaşması sonrası Türkiye Yunanistan arasında nüfus mübadelesi kararı alındı. Bu kararla yunanistan'daki Türkler Türkiye'ye, Türkiye'deki Rumlar Yunanistan'a geri gönderilecekti. Tüm düzeni bu yerlerde olan insanlar kendi milletlerinin olduğu devletlerine dönmeyi istemediler tabii ki. Devletler zor kullanarak bu mübadeleyi gerçekleştirmeye çalıştı. Sürecin ne kadar sancılı olduğunu anlatmak o kadar zor ki. Bu konu üzerine daha önce hiç kitap okumamıştım ve okuduğum ilk kitap Geride Kalanlar kitabı oldu.
Şehzade ailesi ile nüfus mübadelesi sonrası midilli'den getirilmiş 10 yaşında bir çocuktur. Zamanla bu ülke ile bütünleşir evlenir ve iki oğlu olur. Büyük oğlunu terör saldırısı sonucu kaybeder ancak bu kadarla kalmaz. Oğlunun acısına dayanamayan eşi de kısa bir süre sonra vefat eder.
Topraklarına bir ömür vermiş şehzade toprağını satın almak isteyenleri reddeder.
Aile mülteci sorunu terör gibi birçok konuya değinmiş bu kitabı mutlaka okuyun