Doğu'nun Kızı
2025 60. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2025 01:09
Pakistan'ın ilk kadın Başbakanı Benazır Bhutto'nun ve ailesinin trajik yaşamını anlatan bu eserde en başta babası Pakistan Başbakanı Zülfükâr Ali Bhutto'nun Siyasetteki hizmetleri ve göreve getirdiği Ziya Ülhak tarafından Askeri darbe yapılarak katledilmesi, her iki kardeşinin de süikast sonucu öldürülmeleri, Benazır Bhutto'nun Eğitim yılları, 2 kez Başbakanlık görevine seçilerek gelmesi ve bu görevi ifa ederken yaptığı çalışmalar kitapta yer alıyor. Pakistan gibi bir coğrafyada tutucu dinci çevrelerin bir kadınının Başbakan olmasının kabülündeki zorluklar suikast girişimleri, darbeciler tarafından yapılan toplu katliamlar ve sonunda idalleri ve vatanı milletinin özgürlüğü ve demokrasi içinde yaşayabilmesi uğrunda kendi canını hiçe sayarak, 19 Ekim 2007 de Katledilerek sonlanan bir hayat... Anlaşılan Dünyanın her yerinde ki, sivil ve Askeri diktatörler hep birbirini taklit ederek icraatlarını sergilemekteler... Tarih sayfalarına adını yazdıranlar katil faşist diktatörler değil, demokrasi ve insan hakları için kahramanca mücadele ederek bu yolda can verenler olmuştur!
Anı-Mektup-Günlük
Doğu'nun KızıBenazır Bhutto · Pegasus Yayınları · 2008189 okunma