Âşıklara Yer Yok
2023 21. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2023 00:00
Ağır ağır okuduğum kitaplardan biriydi. Seni çok iyi anlayan birinin çok uzaklara gitmesi gibi bir his olurdu hızlıca okuyup bitirmek. Sonuna geldiğimde çok şükür ağlamadan bitirdim diyecektim ki sanırım son 15 sayfa kala tutamadım kendimi, ağladım. Hem de metrodaydım :) Bazen sebepsizce bağlanırız bir insana. Hani “neden o?” deseler cevap veremeyiz. Ben duygularımı karıştırıyorum bu kitap incelemesine siz onları görmeyiverin ;) bir kitap kurdu dilinde yapmak istemiyorum yorumumu çünkü. Kelimelerin yolculuğunda büyülendim ben, çokça kendimi buldum. Beni tanımış, hayatımdan geçmiş olan birçok kişi biraz kendini bulacak bu romanda bunu net söyleyebilirim. İnsanın kendi kendini nasıl uçurumun kıyısına, hem de kendi eliyle, ayağıyla götürdüğünü fakat hayatın her daim insanın yanında olduğunu anlatan bir kitap. Romanın kahramanı akademisyen Orhan da öyle… Karşılığını bulamadığı aşkın esiri oluyor. İnsan hayatında iyi bir şeylere tutunmak ister zaman zaman, belki de Firdevs’e tutunmak istedi hayatta Orhan. Karşılığını bulamadığı bir aşkın sonucunda da kaçmak istedi başka bir şehire. Peki gittiğinde kaçabildi mi aşkından? AŞIKLARA YER YOK MU BU DÜNYADA? Âşıklara Yer Yok
Âşıklara Yer YokTarık Tufan · Doğan Kitap · 20234,584 okunma