2025 58. kitabı
Aaron - Mesaj Serhat Yüzer #varoluşçuluk ve #psikolojik gerçeklik akımının izlerini taşıyan,okuruna okurken bolca #sorgulatan eserleri okumayı sever misiniz? Benim gibi #bilimkurgu kitaplarını okurken zorlanan biriyseniz #aaorah gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.İnanın yazarımızın kalemi muazzam.Okurunu hic yormuyor.Sayfalar desen su gibi akıp gidiyor.Ben,163 sayfayı toplamda üç saatte okudum. Gelelim kitabın içeriğine Kadim Süryani coğrafyası Turabdin Metropolitliğinin merkezi Mardin'in Midyat ilcesine bağlı Mzizah köyünde hayata merhaba diyen Ishak,anneciğini sadece üç gün emebilir.Doğum sonrası durmayan kanaması yüzünden yalan dünyaya veda eder Kendisinden on beş büyük ablası Nahide,kardeşine gönüllü anne olur.O günden sonra çocuk yaşta tüm evi çekip,çevirir Telkari ustası olan Dedesi Sabro gibi babası David de telkari ustasıdır.İshak,ilkokulun son sınıfına giderken dedeciği vefat eder.Dedesinden sonra işler yolunda gitmez İshak ve ailesi İstanbul'a taşınır.Babası,Kapalı Çarşı'da küçük bir dükkanda mesleğine devam eder. Eşine hediye almak icin İshakların dükkanına gelen Profesör Yausef ile İshak ın yolu kesişir.O günden sonra İshak,Yausef e hep Uzay Bilimleriyle ilgili sorular sorar.Uzay Bilimlerine o kadar kafayı takar ki insanlardan uzaklaşıp devamlı kendi basına takılır.İyice içine kapanıp,sessizleşir. Çıktığı #icselyolculuk ta bolca hayatı #sorgular Lise 2 giderken cok merak ettiği İstanbul Uzay Araştırma Merkezini ziyaret eder ve o gün kendi kendine söz verir ve sözünde durur. Uzay Bilim Merkezi'nde işe başlayan İshak,Profesör Yausef ile ekibinin gizlice çalıştıkları projeyi öğrenir.Başka bir gezegene araştırma yapmaya giden ekip,sırra kadem basınca Profesör ve ekibi Uzay a,insansız hava aracı göndermeye karar vermişler ama İshak bu gizli projeye hemen talip olur.Bu arada Ishak'ın Uzay'da,araştırma yapacağı gezegenin adı Aaron'du.İshak,Aaron Gezegenine gider ama orda işler istediği gibi gitmez.Önce hastane tarafından esir alınır,bir cok işkenceye maruz kalır.Sonra Kurum dedikleri iyileştirme merkezine getirilir burada Hemşire Tali ile yolu kesişir. Hemşire Tali,İshak a yardım edebildi mi? İshak,Aaron gezegeninde neler yaşandı derseniz? Cevaplar eserde #okuyun derim
Aaron - MesajSerhat Yüzer · Papirüs Yayınları · 202416 okunma