2025 9. kitabı
Merhabalar size bir öykü kitabı ile geldim Beyaz At Alıntılar Toprakları böldüğümüz gibi zamanı da bölmüşüz. Hayat içinde olduklarımız ve içimizde olanlarla yaşanıyor Yorumum Bazı kitaplar vardır, içine sessizce sızar, bağırmadan anlatır derdini ama sen o sessizliği iliklerine kadar hissedersin. Beyaz At da benim için tam olarak böyle bir kitaptı. Kitabın dili öyle yalın ki sanki bir dost anlatıyor sana olan biteni... Ne bir fazlalık var cümlelerde ne de zorlama. Her şey tam kararında, tam kalbine dokunacak şekilde yazılmış. Eğer hayatın kalabalığında kaybolduğunu hissediyorsan, kendini unutmuşsan ya da sadece bir durup soluklanmak istiyorsan, bu kitabı oku. Konusu Öyküde 5 yaşındaki Samet'in sevdiği atının hastalığı üzerinde yaşadığı duyguları ele alıyor ve bize burda sevgi,dostluk bağını anlatmaktadır. Öykülerin devamında ise karakterlerinin bazen yaşadığı içsel çatışmaları, kişisel dönüşümünü ele alıyor her öyküde kendini görüp sorguluyor insan ve örnek çıkarmaya çalışıyor Kitabın merkezinden ise modern insanların yaşadığı zorlukları karamsar bir şekilde değil'de daha umut dolu bir şekilde açıklıyor
Beyaz AtHüseyin Tunç · Nesil Yayınları · 2023142 okunma