Nietzsche okumak nice okumaktır.
2025 36. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 22:35
Putların alacakaranlığı; geleneksel ahlak yargılarına, hristiyanlığın dini inanç yasalarına ve öğretilerine karşı Nıetzsche' nin aforizmalarıdır. Her zamanki gibi öyle derin tezleri ve beyin yakan kanıtlı anlatımı var ki Filozof un. Her eserinde bu hayatı sürdüremez bir beyin diyorum. Zaten çekememiş te uzun süre. Hayranlık uyandıran düşünce yapısı ile Nıetzsche, kendine endeksli en az 10 kitabı okumadan anlaşılamayacak biri. İncil i,Tevrat ı, aforizmaları, dinsel öğretileri, schopenhauer'ı, darwin i, hegel i, aristo yu, platon 2 eserini, sokrates i, az çok ortaçağ, az çok yunan antikçağ tarihini bilmeden kesinlikle anlaşılamaz. Bilince de eksik kalıyor ama, ben Nıetzsche ile anlaşıyorum. Ve dostu olmak isterdim. Kafalar bi milyon:)) felsefe yapardık Felsefe severler okumalı.. Esen Kalın..
Putların AlacakaranlığıFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20218,3bin okunma
Nietzsche okuyan bir daha normal kitap okuyamıyormuş, geçmiş olsun Hocam 😊
ErkoLC
😂 Nietzsche ile sarhoş oluyorum, bu keyfi seviyorum. Çok derin adam ya, Onunla derdimiz bir. Başka kitaplar okumaktan ziyade, Başka düşüncelere geri dönebilmek sorun bence. Sen normale döndün gibi ama okuduktan sonra:))
ErkoLC normalleşmek için başka kitaplar okuyoruz 😂 keşke Nietzsche'nin 1000 tane kitabı olsun istiyor gönül ama eldekilerle idare ediyoruz işte 😂