Puan vermedi·368 syf.····Okunma: 17 Nisan 2025 16:01 Herkese merhaba!
Bugün sizlere Mükemmel Diye Bir Yer kitabıyla geldim. İlk gördüğüm andan itibaren kitabı çok merak etmiştim ve elime geçer geçmez kısa sürede okudum. Okurken kendimi ailecek oturup izlediğimiz filmlerden birinin içinde hissettim. Konusu ve anlatımı gerçekten çok güzeldi. “Nasıl daha önce okumamışım?” dedirten, her yaşa hitap eden, bir solukta okuyacağınız keyifli bir kitap… Serinin ikinci kitabı da elimde, onu da en kısa sürede okuyacağım!
Cesaret, gizem, küçük kasaba atmosferi ve çocuk gözünden anlatımları seven herkese kesinlikle tavsiye ederim!
Kitabın konusuna gelirsek:
Violet’in babası, başarılı ve ödüllü bir göz doktoru; annesi ise iş kadınıdır. Bir gün babasına gelen cazip bir teklifi kısa sürede kabul ederler ve adını daha önce hiç duymadıkları, görmedikleri bir kasabaya taşınırlar. Taşındıkları ilk gün, kasabanın “Koruyucu Aile”si tarafından karşılanır ve onlara kasabaya özgü özel bir çay ikram edilir. Bu çay, kasabada herkesin her gün içmesi gereken bir gelenektir. Ama tuhaflıklar bununla sınırlı kalmaz…
Bu “mükemmel” kasabada herkesin, yaş fark etmeksizin, özel tasarımlı pembe camlı gözlükler takması zorunludur. Gözlükleri çıkardıklarında ise etrafları tamamen karanlığa bürünür, hiçbir şey göremezler. Aile zamanla bu düzene uyum sağlasa da Violet bu durumdan rahatsız olur. Üstelik görmediği biri tarafından rahatsız edilmeye başlanır: ismi olmayan, sadece “Çocuk” diye bilinen biri… Bu çocuk, kasabanın yasaklı bölgesinden gelmektedir.
Violet, bu çocukla tanışıp yasaklı bölgeyi keşfettikçe kasabanın sırları da ortaya dökülmeye başlar. Babasının ortadan kaybolması, ilk gün karşılaştığı William’ın kim olduğu ve “Koruyucu Kardeşler”in kasabaya ve babasına ne yaptıkları gibi soruların peşine düşer. Ve sonunda Violet, sadece ailesini değil, bütün kasabayı kurtarmak için harekete geçer.