En güzel örneğin(sas) en güzel örnekleri
2025 12. kitabı
Ramazan ayında merak edip , araştırdığımda bu kitapla başlamak istedim sahabelerimizin hayatlarına ve cok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum çünkü mükemmel bir kitaptı. Çok merak ediyordum sahabelerin hayatlarını,nasıl yaşadıklarını, peygamber efendimiz(sas) ile dostluklarını. Meğer her şehrin toprağında yaşamış sahabelerimiz varmış bu kitabı okurken öğrendim. Muhammed Emin Yıldırım öyle güzel akıcı bir dil kullanmış ki ordaydım ve her sahabenin yanında olup yaşamış gibi hissettim. Diğer kitaplarını da okumaya devam edeceğim. Yazar kitabın giriş kısmında bu projenin amaçlarını şöyle açıklıyor: 1. Topraklarımıza iman tohumu eken sahâbe ile tanışmak ve bu manada toprağımızın taşıdığı değerin farkına varmak. 2. Topraklarımızda var olan kabir, makam ve türbelerin gerçek manada aidiyet ve doğruluklarını öğrenmek. 3. Sahâbe’yi doğru tanıyarak, dini hayatımızı onların rehberliğinde yeniden gözden geçirmek. 4. Geçici ve değersiz gündemlerle meşgul olmayıp, kendi gündemleri- mizi kendimizin oluşturmasına katkı sağlamak. 5. Sahibenin başlattığı iman mücadelesinin bitmediğini, onlar gibi toprağa tohum ekme zorunluluğumuzun olduğunu hatırlamak. 6. Her sahibîye, Efendimizden (sas) bir iz düştüğünü unutmadan, onların üzerinden nebevi mirası bu çağa taşıma konusunda, küçük de olsa bir gayret ortaya koymak. "Allah'ım! Bizleri kutlu nesil olan Sahabe’nin şikâyetçi olduklarından eyleme! Onların bu topraklara ektikleri iman tohumlarını zayi edenlerden etme! Toprağın hakkını, Tohumun hakkını, Sahabe’nin hakkını. Peygamberin hakkını, Senin hakkını ödemeye gayret edenlerden eyle! (âmin, âmin, âmin)" Âmin.
1K
Sahabe İklimi - 1Muhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 20172,656 okunma