2025 48. kitabı
Yazarın ilk kitaba neden yolculuk ismini verdiğini çok düşündüm ve kitabı okumaya başladıktan sonra bu isme yakışan bir kitap olduğunu anladım. Luthien, hafızasını kaybetmiştir ve aklındaki sorulara cevap aramak için bir yolculuğa çıkmıştır. Bu yolculukta ona çok sevgili atı refakat etmektedir. Bu yolculuğa çıktığı ilk anlarda bir ev bulup birkaç gün orada geçirmek istemiş ve orada karşısına orta yaşlı ama pek de çirkin bir adam çıkmıştır. Bu adamın niyetini anlayamadığı için biraz mesafeli olsa da adam ona yaralarını iyileştirmek için merhem vermiş ve kendisine çok büyük bir yadigâr teslim etmiştir. • Luthien, ertesi sabah adamı bulamamış ve tekrardan yola koyulmuştur. Bu yolda karşısına gargoyle kuşları, ejderhalar, lichler,troller yaratıklar ve canavarlar çıkacaktır. Bunun dışında bir kraliyetin baş şövalyesini aradığını söyleyen Ralnor adlı şövalye ile karşılaşmıştır. Onun aradığı adamın kendi babası olduğunu bilmeden… • Luthien, gördüğü rüyalar sayesinde kendisinin kim olduğuna dair bir şeyler hatırlayıp ailesini bulmak umuduyla yolculuğuna devam etmektedir. • Bu yolculuğun ilerleyen vakitlerinde ailesiyle ilgili çarpıcı gerçekler öğrenen Luthien, aslında bu yolculuk boyunca karşısına çıkan insanların ailesinden birileri olduğunun farkına varır. • İlk kitap olmasına rağmen Srinya evrenine tam anlamıyla girmişiz gibi hissettim. Bu tarz fantastik kitapları okurken o evrende gibi hissetmek benim için çok önemlidir.
YolculukGünay Aktaş · İkinci Adam Yayınları · 202417 okunma