Rastgele önüme çıkan bir kitap nasıl favorim olur?
2025 22. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 14:13
Öncelikle incelemenin spoilersiz olacağını söyleyeyim. Bu kitabı sadece önerilen kitaplarda rastgele karşıma çıkmasıyla okumaya başladım. Kitap, alice harikalar diyarında ki kupa kraliçesinin nasıl kötü olduğunu gençliğinde neler yaşadığını anlatıyor. Ben kötü karakterlerin şu an oldukları konuma nasıl geldiklerini okumayı çok seviyorum çünkü karakteri daha da derinleştiriyor gözümde. Öncelikle kitaba bayıldım hem de anlatamayacağım kadar. Hapishane şifacısından sonra bu kadar keyif alarak okuduğum bir kitap olmamıştı. Bu kitaba karşı içimde nedense büyük bir sevgi oluştu. Artık nereye gitsem bu kitabı önermeden durmayacağım. Kitabı okumadan önce biraz eleştirilere de bakmıştım ve çoğu insan kitabın ilk yarısının durgun geçtiğini söylüyordu ki haklılar ama ben evreni o kadar sevdim ki hiç sıkılmadım o kısımları okurken, hatta kitap sadece o kısımlardan ibaret olsaydı bile çok severdim. Bazı olumsuz yorumlarla da karşılaştım ama bilemiyorum bu kitap bana tekrardan en sevdiğim çizgi filmin yeni bölümünü izlerken ki hisleri hissettirdiği için kitaba olumsuz bir şey besleyemiyorum. Ayrıca yazarın dili hiç insanı yormuyor gayet akıcı ve sürükleyiciydi ki çoğu zaman bir kitaptan daha çok dizi izliyormuşum gibi hissettim.Tekrardan söylediğim gibi kitapta hiç bir kısımda sıkılmadım. Her bölümü merakla okudum (dediğim gibi kitabın ilk yarısı çoğu zaman durgun geçmesine rağmen). Kesinlikle yazar harika bir yazım diline sahip. Kitapta kalbimi fazlasıyla kıran bir kısımda oldu. Hâla etkisinden çıkamıyorum. Bölümü okuduğumda gerçekten kalbimin kırıldığını hissettim. Normalde bölümle ilgili anlatacak çok şey var ama ne söylersem spoiler olacak. O yüzden susmak en iyisi. Karakterlere gelelim şimdi; Cath'in annesinden nefret ettim. Bir insan öz kızına da böyle davranmaz ya. Kızının söylediği hiç bir şey mi önemli değil senin için. Ne varsa kral. Yok kral böyle dedi mi? yok kral şöyle yaptı mı? Bir sürü zırva, sinir krizi geçirdim o bölümlerde. Babası da aynı tencerenin kapağı. Şöyle bir düşününce kitapta gerçekten çok sevdiğim 3 karakter tek var sanırım; Jest ve kuzgunu diğeri de Hapkacı (kesinlikle johnny deep ile alakası yok). Ama Jest aralarından en farklı olanıydı. O kadar kibardı ki onun olduğu kısımları hep yüzümde bir tebessümle okudum. Yeri ben de hep ayrı olacak. Cath'i seviyorum ama sevmemin nedeni yaşadığı onca şeyden dolayı acıma duygusu mu bilemiyorum. Mary Ann içinde geçerli galiba , seviyorum ama acıyorum da. Kitabın bir de müzikali olduğunu öğrendim. Ve bu beni acayip mutlu etti. :) En kısa süre de müzikalini de izleyeceğim. Uzun lafın kısası kitaba aşık oldum. Hemde fazlasıyla. Yani rastgele önüme çıkmış bir kitap beni kendine nasıl bu kadar bağlayabilir onu gördüm. Bu kadar seveceğimi asla düşünmezdim. Eğer kitabı okumayı düşünüyorsanız okuyun, hiç pişman olmazsınız. Yazarın dilinden dolayı da asla sıkılmazsınız. Keyifle okuyacağınızdan eminim.
KalpsizMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20171,483 okunma