2025 18. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 11:20
1984 kıyamet senaryosunu aratmayan, sistemin köleleştirdiği dünya insanlarını resmeden, sadece geçmiş değil bugünü de hesaba katarak geleceğe yön veren bir sistem üzere kurgulanarak kaleme alınmış bir kitap. Katıksız duyguların yok edildiği, düşünce suçlusu sayılan her insanın buharlaşıp yok olduğu bir ütopyada erdemlerin çürümesi, kadınların doğurganlık aracına dönüştüğü, kitapların üretilmesi gereken mallar gibi görüldüğü, sisteme başkaldıran bazı insanların bir an da ortadan toz olduğu, geçmiş tarihi unutturup Parti'ye taptırılacak bir tarih anlayışının insanlara empoze ettirildiği, (sözde) dindar birinin kapitalizm aşığı ve sapık olduğunu artık açıkça itiraf ettiği, neyin doğru neyin yanlış olduğunu düşünmenin dahi suç sayıldığı meseleler... Yabancısı da sayılmadığımız şu dünya düzeninin düzensizliğinde yaşadıklarımız bence çok daha korkunç!.. Geliştikçe daha fazla gaddarlaşan dünyada; özgürlüğün adı kölelik, savaşın adı barış, cehaletin adı güç sayılıyorsa anlamı olan neyin anlamı var ki artık!.. Peki ya çaresi var mıdır bu işin...ne dersiniz??? #kitapalintilari "İnsanın kriz anlarında hiçbir zaman dışarıdaki düşmana karşı değil; kendi bedenine karşı savaştığı birden kafasına dank etti." "Her kapitalist yanında bir uşak ordusuyla gezerdi." #georgeorwell1984 #1984 #okudumbitti #okudumokuyun #okuyucuyorumu #tavsiyekitap #kitapkahve #neokudum #okuyananneler #kitapsayfaları #okuankadınlarkulübü #kitapsever #kitapönerisi #önerikitap #kitaptahlili #kitabim #okuduklarım #bookreel #bookslover #okumahalleri #bookstagram #booksbooksbooks #okunasıkitaplar
1984George Orwell · Olympia Yayınları · 2020200,1bin okunma