···Okunma: 18 Nisan 2025 20:02 O kadar yoğun, o kadar katmanlı bir anlatı ki, neyin gerçek, neyin hayal olduğunu anlamaya çalışırken kendinizi yavaş yavaş kaybolmuş hissediyorsunuz. Genç oyuncular ve bir yazarın, bir korku filmi çekme süreci ve bu sürecin yıllar sonra bile üzerlerinde bıraktığı etki, öylesine inandırıcı ve rahatsız edici ki, bir noktada “Ben de o film setindeydim galiba?” diye düşünmeye başlıyorsunuz.
En sevdiğim şeylerden biri anlatıcının güvenilmezliği oldu. Her şey bulanık. Anılar kayıyor, insanlar değişiyor, gerçeklik eğilip bükülüyor. Sanki okur olarak sen de o filmin bir parçası olmuşsun, sen de o karanlık yaratım sürecine dâhil edilmişsin gibi bir his veriyor. Kitabın korkusu da tam burada saklı zaten. “Gerçek dışı” olan değil, “fazlasıyla gerçek” gelen şeyler korkutuyor seni. Bir grup insanın bir araya gelip, farkında bile olmadan, içlerinden çıkamayacakları bir şeye dönüşmeleri.
Eğer edebi anlamda deneysel, atmosferik ve bolca kafa karıştıran bir korku romanı arıyorsanız, Korku Filmi kesinlikle size göre. Ama netlik arayanlara göre bir kitap değil. Bu kitap sorular soruyor, cevaplar değil.