Özetin altında şahsi görüşlerim vardır.
2025 41. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 18:50
8.9/10 Sayısız mücadeleyi ve engeli aşıp bir araya gelen Gökçen ve Murathan için artık aşklarını doya doya yaşama vaktidir. Tek istekleri birbirlerine sımsıkı sarılmak ve kaybettikleri zamanı telafi etmektir. Ancak olaylar bekledikleri gibi gelişmez ve birlikte kurmaya çalıştıkları küçük dünya daha var olamadan yerle bir olur. Büyük bir nefret, kayıp ve azılı düşmanlarla dolu karanlık bir girdabın içine çaresizce çekilirler. Gökçen ve Murathan kendilerini zorlu bir yol ayrımında bulacaklardır. Aşk mı? Yoksa yaşatmak için yapılan büyük bir fedakârlık mı? Seçim yapmak ikisi için de kolay olmayacak, hayatın onları sürüklediği dipsiz uçurumlara beraber yürüyeceklerdir. “İçimdeki yeşillikler o yokken sonbahardı. Dallarımdan dökülen güz yapraklarını yine onu beklerken saydım. Tek, tek, tek. Say Gökçen. Varlığı beklemekten, sevmekten ve geride kalmaktan ibaret olan Gökçen…” Şunu söyleyebilirim ki seride en zevk aldığım bu kitaptı. 1.kitap da aşa kalır değildi ama içine aşk da girerse bu kitap daha güzeldi bence, 9 puan verebileceğim bir kitaptı aslında ama tamamen şahisi görüşümle söylüyorum çünkü eminim ki bir çok okur tam tersini savunabilir, ben bazı sahnelerde Gökçen'in duygusal karamsarlığının abartıldığını düşünüyorum bir tık beni yordu ama onun dışında şunları söyleyebilirim: Benim fav karakter ve çiftim Süleyman ve Aybüke Süleyman'ın aşkı gerçekten çok tatlı ve samimi geliyor ve ben güçlü kadın karakter aşığı bir okurum bu yüzden tabiki Aybükeye hayranım. Diğer karakterleri de çok seviyorum Zülfikar bu kitapta kalbimi kazandı diyebilirim(Önceki kitaplarda biraz soğuktum ona karşı) Duru ile de bence çok yakışıyor 4. Kitapta onları daha çok yakın göreceğimizi düşünüyorum.Barbaros'u Bilgeyi hem çok yakıştırıyorum hem de kitaba renk katıyorlar. Hasan abi cidden abi diyebilirim Zülfikara olan imaları o kadar komikti ki aşırı eğlendim diyebilirim. Mete zaten favorim her sahnesine aşırı gülüyorum.Alican ve Zehra o kadar masumlar ki kalbimde yer edindiler onların her sahnesinde içim ısınıyor. Ana karakterler hakkında konuşmam gerekir ise Gökçen kendine özgü bir karakteri var dediğim gibi bir kaç duygusal süreç atlattı verdiği tepkiler biraz yorsa da kötü bir karakter asla değil ve gerektiğinde kendisine çok güldüğümü ve hak verdiğimi de söylemem gerek ama pek benzemiyoruz diyebilirim belki de bu yüzden anlamakta zorlanmış olabilirim. Murathan benim için iyi bir karakteri yani kötü düşüneceğim bir davranışı olmadı ama benim için fav değil.Timur bence daha çekici yine tabi bu okuyucudan okuyucuya değişir ama okuduğum bir çok kitapta Murathan gibi karakterleri bulmak zor değil farklı karakterler görmek beni mutlu ediyor diyebilirim. Bülbül Kapanı'nı da çok merak ediyorum ama tamamlanmadan okumak istiyor muyum emin değilim beklemek beni kitaplardan soğutuyor maalesef. Görüşlerim bu kadar. Kitap hakkında düşüncelerinizi yoruma yazabilir yada mesaj atabilirsiniz.
Gökçen 3Loresima · Ephesus Yayınları · 20244,382 okunma