Hayatıma girecek insanların okuması gereken kitaplar listemde 3 numara
Beş adet temel sevgi dilinden bahsediyor. İnsanların değersizlik hissi temelinde sevgi bankalarının boşalması yatar. Herkesin sevgi dili farklıdır ve insan hem kendi sevgi dilini hem de sevdiği kişinin sevdi dilini öğrenip buna uygun olarak kendini geliştirmelidir. Her nasıl dünyada binlerce farklı dil konuşuluyor ise bir çok farklı sevgi dili vardır. İnsanlar nasıl İspanyolca seni sevdiğini sürekli dile getiren bir insanın ne dediğini anlayamaz ise, sevgi dili kaliteli vakit geçirmek olan bir insan, sevgi dili onaylanmak olan bir insanı sevdiğini karşı tarafa hissettiremez ve karşı tarafın da sürekli kendini onaylaması, takdir etmesi bu kişinin sevgi bankasını doldurmaz . Bu da iletişimsizliğe ve her türlü çeşit ilişkilerin değersizlik hissi ile yıpranması ve yok olmasına yol açar. Elbette bizim değerimizi başkası değil sadece biz belirleriz. O ayrı bir konu, fakat sevdiği insandan sevgi görmediğini düşünen kişinin sevgi bankası boşalır ve değersizlik hissi baş gösterir ve bu çok insani ve normal bir sonuçtur. Belki karşı taraf sizi seviyor bunu kendi sevgi dili ile gösterdiğini, ifade ettiğini düşünüyor fakat sizin sevgi diliniz farklı olduğu için bu sevginin farkına varamıyorsunuz . Bu üzerine çalışıp çözülecek bir konu ve kesinlikle hayatınıza girecek insanlara okutmanız, üzerine karşılıklı oturup sohbet etmeniz gereken bir kitap.