Eser, yaşlı bir ormanın içinde gizlenen sırları, doğanın büyülü atmosferini, bu atmosferin içinde çıkarcı, dediğim dedik bir insan ve aynı karakterde bir rüzgarın para hırsı uğruna yapabileceklerini anlatıyor. Eser birçok açıdan bana Tolstoy'un Efendi ile Uşağı eserini çağrıştırdı. Bu açıdan çok güzeldi ayrıca kitabı okurken kendimi adeta bu ormanda geziniyormuş gibi hissettim. Yazarın fantastik unsurları ve sembolizmi kullanış şekli de gerçekten ilgi çekiciydi. Yazarın kelimeleri özenle seçişi ve betimlemeleri okuru hikayenin içine sürükleyen etkileyici bir atmosfer yaratıyor. Bu dilin gücü tatlı bir heyecan ve merak duygusunu birleştirerek beni kitabın içine hapsetti. Kitabın olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedecek olursak, beni en çok etkileyen şeylerin başında Buzzati'nin yaratıcılığı ve hayal gücü geliyor. Karakterlerin derinlikleri ve hikayenin sürpriz dolu ilerleyişi gerçekten müthişti. Ancak bazı okurlar için kitaptaki sembolizm ve fantastik unsurlar karmaşık veya anlaşılması güç olabilir. Kısaca keyifli, anlamlı ve okunmaya hak eden bir eser. Konusu basit gibi görünse de üstüne düşünüldüğünde ortaya çıkan derinlik çok anlamlı.