·384 syf.····Okunma: 20 Nisan 2025 21:55 “𝙎𝙖𝙝𝙖𝙙𝙖 𝙣𝙤𝙠𝙩𝙖𝙡𝙖𝙙ı𝙜̆ı𝙢 𝙜𝙖𝙡𝙞𝙗𝙞𝙮𝙚𝙩𝙡𝙚𝙧𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙥𝙨𝙞 𝙢𝙖𝙘̧ 𝙞𝙘̧𝙞𝙣. 𝙁𝙖𝙠𝙖𝙩 𝙛𝙞𝙡𝙚 𝙖𝙧𝙠𝙖𝙨ı𝙣𝙙𝙖 𝙖𝙩𝙩ı𝙜̆ı𝙢 𝙜𝙤𝙡𝙡𝙚𝙧, 𝘿𝙚𝙣𝙞𝙯. 𝙊 𝙜𝙤𝙡𝙡𝙚𝙧... 𝙃𝙚𝙥𝙨𝙞, 𝙪𝙯𝙪𝙣𝙘𝙖 𝙗𝙞𝙧 𝙯𝙖𝙢𝙖𝙣𝙙ı𝙧 𝙨𝙚𝙣𝙞𝙣 𝙞𝙘̧𝙞𝙣.”
Herkese selammmm. Çokkk mutluyum çünkü bu kitabı OKUDUM! Okurken içimi sımsıcak etti. Mükemmelmiydi? Hayır. Ama ben zaten mükemmel bir kitap beklemiyordum. Sadece beni rs'den çıkaracağını ve çok sürükleyici olacağını düşünüyordum. Öylede oldu. Şimdi incelmeye geçelim.
Konusu aslında o kadar da beklenmedik değil. Klasik bir konumuz var. Birinci sınıf öğrencimiz Deniz Soykan. Ve kendisi köşe yazarlığı yapıyor. Küçüklüğünden beri hayali yazar olmak (benim gibi). Bu projesini tamamlası için ona rol modelliği yapıcak biri lazım. Tamda bu zaman okulun futbolcuları arasında en başarılı olan, son sınıf öğrencisi Batı Han Egeli ile tanışıyor. Ve Batı ona bu proje için yardım ediyor. Ancak zaman geçtikçe aralarındaki ilişki arkadaşlıktan çıkıp aşka evriliyor.
Üstte dediğim gibi, kitabı hep gülümseyerek okudum. Tamam konusu falan klişe olsada asla endişelenmeyin, çünkü kitapta klişe sahne ve ya klişe karakter bulamazsınız. Sadece bir tek Deniz'in okulda dışlanması ve ucube olarak görülmesi dışında. Bununda çok sorun olacağını sanmıyorum.
İlk başlarda Batı'nın gıcık biri olduğunu düşünmüştüm. Ve bad boy erkeklerden falan olduğunu. Ama çocuk tam bir minnoş çıktı ha. Çok güzel seviyordu ama dozunda. Arada bir salaklıkla yapsada telafi etti. Batı'yla ilgili tek sevmediğim şey kitapdaki çizimleriydi hahshsa. Gerçekten kitapdaki çizimler çok kötüydü. Kimin emeği geçtiyse özür dilerim ama iyi olmamış. Birde Batı'yla Deniz'in ilişkisi çok çabuk başladı bence. Biraz daha geç gelmesini beklemiştim açıkcası.
Deniz karakteri... Onun hakkında satırlarca konuşa bilirim çünkü kendimi onda buldum. Bana çoğu açıdan benziyordu. O yüzden onun ilk yaşadığı duyguları kolaylıkla anladım. Sonda onun mutlu olması benide aşırı mutlu etti. Umarım bir gün bende onun gibi mutlu olurum :)
Kitapda çok yer verilmesede, Naz karakterini aşırı sevdim. Ne kadar şımarık biri olsada :D Onunla ilk tanıştığımız sahnede pick me kız olduğunu düşünmüştüm. Galiba bu kitapta ki çoğu karakter yanlış izlenim veriyor.
Kitabın sonunda ki son söz bölümlerine hiç gerek yoktu bence. Yazar onları ayrı olarak değilde bölüm içinde verseydi, çok daha güzel olurdu. Ama yinede ben keyifle okudum.
Son olarak sizi rs'den çıkaracak, keyifle okuyacağınız, okurken eğleneceğiniz bir kitap arıyorsanız bu kitaptam size göre.
İkinci kitabı aşırı merak ediyorum. Bir an önce okuyacağım.
Keyifli okumalar >3