Düş Serisi #1

Guardian Yayınları
Ciltli

2024 43. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 00:00
Okurken gerçekten çok eğlendiğim ve hem evreniyle hem de karakterleriyle ponçiklik komasına girdiğim bir kitabı anlatmaya geldim sizlere İlk öncelikle evrenini anlatıcak olursam o kadar tatlı bir evrene sahip ki. Yazar her bir detayıyla bu tatlılığı çok iyi bir şekilde okuyucuya geçirebildiğini düşünüyorum. Bir de okumaya başlar başlamaz evreninin içine girebiliyorsunuz ve hiç sıkılmadan okumaya devam edebiliyorsunuz. Bu yüzden de kitap okuyamadığınız o dönemlerin bir kurtarıcısı olabileceğine inanıyorum. Karakterlerinden de bahsedecek olursam Deniz Soykan, okulunda ki diğer öğrencilerin onu ucube olarak görmesi ve hiç arkadaşının olmayışından dolayı bazı konularda çekinceleri olan biri olsa da aslında kendine oldukça güvenen birisi. Yaptığı işlerde kendinden emin hareket eden bu yüzden de fazlasıyla hayranlığımı kazanan ve bazı düşüncelerimiz benzediği için minikte olsa kendimide bulduğum birisi diyebilirim. Bu yüzden de ona fazlasıyla ısındığımı söyleyebilirim. Batı Han Egeli, öncelikle şunu söylemeliyim ki kitabın ilk başlarında Deniz ile karşılaşmalarından sonra yaşanan minik atışmalardan dolayı ve ünlü bir futbolcu oluşundan dolayı onun birazcık bu ününe kapılan ve “havalıyım” diye ortalıkta gezinen tipte bir erkek olacağını düşünmüştüm. Fakat bu düşüncem o kadar kısa sürdü ki Deniz ile yapacakları proje ödevi için ilk buluştukları zaman bu düşüncelerim o sahneyle birlikte yok oldu. O dakikadan sonra sadece ne kadar mükemmel bir erkek olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü o kadar kibar, düşünceli birisiydi ki. Denize karşı olan kibarlığını hiç bir zaman bırakmadı, Denizin gerçekten kötü hissettiği zamanlar da hiç sıkılmadan onun yanında oldu. Ne olursa olsun Denizden hiç vazgeçmedi. (Minik not: Bu sahneler yüzünden de kitap boyunca ya deli gibi
2024 217. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 21:48
#filearkası - MİSHELOV “Sahada noktaladığım galibiyetlerin hepsi maç için. Fakat file arkasında attığım goller, Deniz.. O goller… Hepsi, uzun bir zamandır senin için.” Ayy bugün size içinizi ısıtacak, çok eğleneceğiniz spor romantizmi bir kitapla geldim. Daha tasarımı görür görmez içim cıvıl cıvıl olmuştu. Hatta gördüğüm yorumlarla bile kanım kaynamıştı diyebilirim. Beni yanıltmadı. Çok tatlı bir kitaptı çok. Genelde bu tür spor temalı kitaplar liseliler arasında geçer. Ama Bu hikaye üniversitede geçiyor. Hocasının verdiği bir proje ödevi için kendisine aşk temasını seçen Deniz, bu görevi için bir ilham kaynağı arıyor. Tam da o anda üniversitenin spor koçundan değişik bir teklif sunuluyor tarafına. Futbol takımına geçici olarak rehberlik yapacak koç yerine. Antrenmanlarda takımı çekip çevirecek ve aldığı, eksik gördüğü detayları not olarak sunacak. Bu çalışmada takımın kaptanı Batı Han Egeli ona yardımcı olacak. Aynı zamanda da Egeli, Deniz’in projesinde Deniz’e rol model olacak. Deniz,okuldaki yanlızlığı ve ucube olarak görülmesinden dolayı biraz çekinceleri olan bir kız olsa da aslında çok sağlam karakterli ve kendine güvenen biri. Ayrıca çokda programlı ve başarılı. Ege ile birlikte yol alacağını öğrendiğinde biraz çekinse de yavaş yavaş birbirlerine alışmaya başlıyorlar. Aşka dair bir köşe yazısına ilham olacak şeyler ile çıkılan bu yolda, önce hissetmek, yaşamak adına çok güzel yakınlaşmalar meydana geliyor. Egeli çok tatlı, Deniz ise istikrarlı ve güven veren bir tip. Kitaba dair her detay öyle içten öyle sevimliydiki. Ve ben yetişkin içerik olmayan, çok soft ve minnoş ilerleyen bu hikayeye bayıldım. Çok keyifliydi çok. Ayrıca bu temayı bir türk yazardan okumak, ve serinin her kitabının başka karakterlerle devam edecek olmasıda şahane. Gönül rahatlığıyla
File arkası (spoilerlı)
2025 36. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2025 20:39
Öncelikle kesinlikle mükemmel bir kitap olabilirdi ama neden olmadı. İlk olarak bir partiye gidiyorlar sonra işte bir erkek (erkek demek bile yanlış olur) kızı lavaboda sıkıştırıp resmen taciz ediyor. Birde "Egeli ve sen çok yakınsınız nasıl bir anda yakınlaştınız. Ya ona kimsenin vaddemeyeceği şeyler vaddediyorsun yada ona vücudunu sunuyorsun" tarzı bir öey diyor tamam kız sinirlenebilir ama Batı bir şey yapmadığı halde onu orada bırakıp eve gitti. Haliyle Batı bir şey olduğunu anladı sonrasını anlatmayayım. Neden Batı'ya olayları anlatmadı sonuçta sevgilisiniz ve sen ona anlatmadığın müddetçe o seni anlamayacak. Birde Batı ve Deniz arasında bir ilk yaşanıyor (ne olduğunu söylemeyeceğim okumayanlar daha fazla spoiler yemesin) sonra Batı unutalım bunu diyor. Yani nedennnnn? Neyse 2 puan buradan gitti. Sevdiğim kısımlar ise Batı ve Deniz'in beraber yaptığı aktiviteler çok tatlıydıııı. Batı, Deniz'in kararlarına sürekli saygı gösteriyordu. Bene bunuda çok sevdim. Küçük karakter analizi: Karakterlere puanım genel olarak 9
2025 7. kitabı
Hiç benlik değil arkadaşım zorla okutturdu zor bir şekilde okudum diyebilirim romantik ve gençlik kurgusu okumak istiyorsanız bunu öneririm kesinlikle fakat benlik bir kurgu değildi.
2024 24. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2024 14:51
Acayip tatlı ve akıcı bir kitapla geldim. Üniversite hocasının verdiği dönem ödevi için aşk ve âşık olmak hakkında bir köşe yazısı yazması beklenen Deniz, bu görevde kendisine ilham kaynağı olacak bir rol modele ihtiyaç duyar. Futbol takımının kaptanı Batı Han Egeli ise ona yardımcı olacak. O kadar tatlılardı ki tekrardan okumak çook güzel hissettirdi. Deniz'in yaşam tarzı, kişiliğini ve zihnini okumak beni çok rahatlattı. Yazarın kalemi kesinlikle çok akıcı ve sade. Gereksiz betimlemelerle asla sizi bunaltmıyor. Okurken sırıtmadığım tek bir an bile yoktu. İkisinine dair olan her şey çok tatlı ve sevimliydi. Spor romantizmi ve gençlik temalı kitaplar seviyorsanız kesinlikle okuyun pişman olmazsınız!
2025 5. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 18:43
Mishelov ~ File Arkası Kitap yorumu Okurken gerçekten çok eğlendiğim ve hem evreniyle hem de karakterleriyle ponçiklik komasına girdiğim bir kitabı anlatmaya geldim sizlere İlk öncelikle evrenini anlatıcak olursam o kadar tatlı bir evrene sahip ki. Yazar her bir detayıyla bu tatlılığı çok iyi bir şekilde okuyucuya geçirebildiğini düşünüyorum. Bir de okumaya başlar başlamaz evreninin içine girebiliyorsunuz ve hiç sıkılmadan okumaya devam edebiliyorsunuz. Bu yüzden de kitap okuyamadığınız o dönemlerin bir kurtarıcısı olabileceğine inanıyorum. Karakterlerinden de bahsedecek olursam Deniz Soykan, okulunda ki diğer öğrencilerin onu ucube olarak görmesi ve hiç arkadaşının olmayışından dolayı bazı konularda çekinceleri olan biri olsa da aslında kendine oldukça güvenen birisi. Yaptığı işlerde kendinden emin hareket eden bu yüzden de fazlasıyla hayranlığımı kazanan ve bazı düşüncelerimiz benzediği için minikte olsa kendimide bulduğum birisi diyebilirim. Bu yüzden de ona fazlasıyla ısındığımı söyleyebilirim. Batı Han Egeli, öncelikle şunu söylemeliyim ki kitabın ilk başlarında Deniz ile karşılaşmalarından sonra yaşanan minik atışmalardan dolayı ve ünlü bir futbolcu oluşundan dolayı onun birazcık bu ününe kapılan ve “havalıyım” diye ortalıkta gezinen tipte bir erkek olacağını düşünmüştüm. Fakat bu düşüncem o kadar kısa sürdü ki Deniz ile yapacakları proje ödevi için ilk buluştukları zaman bu düşüncelerim o sahneyle birlikte yok oldu. O dakikadan sonra sadece ne kadar mükemmel bir erkek olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü o kadar kibar, düşünceli birisiydi ki. Denize karşı olan kibarlığını hiç bir zaman bırakmadı, Denizin gerçekten kötü hissettiği zamanlar da hiç sıkılmadan onun yanında oldu. Ne olursa olsun Denizden hiç vazgeçmedi. (Minik not: Bu sahneler yüzünden de
FİLE ARKASIII
2026 2. kitabı
Yani gerçekten bayağı güzel bir kitaptı bunu okurken sürekli yüzümde bir gülümseme vardı tam bir aşk sevgili kitabı çok da tatlılardı batı ve deniz bu yüzden gerçekten bu kitabı çok öneririm çok güzel bir kitap alın aldırırım ve çok tatlı bir kitap yani tatlıktan öleyim sürekli okurken yüzümde gülücükler oluşsun diyorsanız kesinlikle bu kitaba bakabilirsiniz çok güzel bir kitap tamam Bilge zengin Mishelov File Arkası
Tatlış bir yaz hikayesi >3
2025 52. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2025 21:55
“𝙎𝙖𝙝𝙖𝙙𝙖 𝙣𝙤𝙠𝙩𝙖𝙡𝙖𝙙ı𝙜̆ı𝙢 𝙜𝙖𝙡𝙞𝙗𝙞𝙮𝙚𝙩𝙡𝙚𝙧𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙥𝙨𝙞 𝙢𝙖𝙘̧ 𝙞𝙘̧𝙞𝙣. 𝙁𝙖𝙠𝙖𝙩 𝙛𝙞𝙡𝙚 𝙖𝙧𝙠𝙖𝙨ı𝙣𝙙𝙖 𝙖𝙩𝙩ı𝙜̆ı𝙢 𝙜𝙤𝙡𝙡𝙚𝙧, 𝘿𝙚𝙣𝙞𝙯. 𝙊 𝙜𝙤𝙡𝙡𝙚𝙧... 𝙃𝙚𝙥𝙨𝙞, 𝙪𝙯𝙪𝙣𝙘𝙖 𝙗𝙞𝙧 𝙯𝙖𝙢𝙖𝙣𝙙ı𝙧 𝙨𝙚𝙣𝙞𝙣 𝙞𝙘̧𝙞𝙣.” Herkese selammmm. Çokkk mutluyum çünkü bu kitabı OKUDUM! Okurken içimi sımsıcak etti. Mükemmelmiydi? Hayır. Ama ben zaten mükemmel bir kitap beklemiyordum. Sadece beni rs'den çıkaracağını ve çok sürükleyici olacağını düşünüyordum. Öylede oldu. Şimdi incelmeye geçelim. Konusu aslında o kadar da beklenmedik değil. Klasik bir konumuz var. Birinci sınıf öğrencimiz Deniz Soykan. Ve kendisi köşe yazarlığı yapıyor. Küçüklüğünden beri hayali yazar olmak (benim gibi). Bu projesini tamamlası için ona rol modelliği yapıcak biri lazım. Tamda bu zaman okulun futbolcuları arasında en başarılı olan, son sınıf öğrencisi Batı Han Egeli ile tanışıyor. Ve Batı ona bu proje için yardım ediyor. Ancak zaman geçtikçe aralarındaki ilişki arkadaşlıktan çıkıp aşka evriliyor. Üstte dediğim gibi, kitabı hep gülümseyerek okudum. Tamam konusu falan klişe olsada asla endişelenmeyin, çünkü kitapta klişe sahne ve ya klişe karakter bulamazsınız. Sadece bir tek Deniz'in okulda dışlanması ve ucube olarak görülmesi dışında. Bununda çok sorun olacağını sanmıyorum. İlk başlarda Batı'nın gıcık biri olduğunu düşünmüştüm. Ve bad boy erkeklerden falan olduğunu. Ama çocuk tam bir minnoş çıktı ha. Çok güzel seviyordu ama dozunda. Arada bir salaklıkla yapsada telafi etti. Batı'yla ilgili tek sevmediğim şey kitapdaki çizimleriydi hahshsa. Gerçekten kitapdaki çizimler çok kötüydü. Kimin emeği geçtiyse özür dilerim ama iyi olmamış. Birde Batı'yla Deniz'in ilişkisi çok çabuk başladı bence. Biraz daha geç gelmesini beklemiştim açıkcası. Deniz karakteri... Onun hakkında satırlarca konuşa bilirim çünkü kendimi onda buldum. Bana çoğu açıdan benziyordu. O yüzden onun
Aradığınız Romantik Komedi Burada ☆☆☆
Puan vermedi
Biraz kafa dağıtıp romantik komedi dünyasına bodoslama giris yapmak istiyorsanız File Arkası çok doğru bir tercih, akıp gidiyor çok keyifli ilerliyor, ve karakterlerle bağ kurduruyor. Kesinlikle önerimdir bu kitap. :)))
2025 27. kitabı
Okunma: 19 Mart 2025 02:49
Selamlarrrr Romantik komedi okumayı sever misiniz? (Ben bayılırım çıtır çerez çok iyi gidiyor ara ara okumak. Modumu yükseltiyor yahu ) Ben romantik komedi sevmem diyenler bile hayatının bir döneminde sevmiştir diye umuyorum. Dün gece saatlerinde başlayıp bugün bitirdiğim tatlış bir kitap olur kendileri. Bağımsız serinin ilk kitabı da diyebiliriz. Ben normalde spor romantizm çok sevmem ama buna bayıldımmm. O kadar keyifli bir kurguydu ki ilaç gibi geldi bana desem yeridir. Gelelim kitabımızın konusuna; Deniz, üniversitenin silik öğrencilerinden biridir. Hayatı full düzen içinde olan, değişik giyim tarzına sahip, ayrıca okulunun bölümünün en zeki kızı diyebiliriz. Bir proje ödevi vardır ve hangi konuda yazacağını bilemez. En son "aşk" konusunda yazmaya karar verir. Lakin şimdiye kadar ne aşkı tatmıştır, ne de birisi onu sevmiştir. Tam proje ödeviyle kafayı bozduğu sıra üniversitenin koç ' u ondan bir yardım ister. Futbol takımını gözlemlemesini, eksiklerini not almasını. (Geçen yıl ki ödevi futbol üzerine olunca bunda ne kadar iyi olduğunu bilmektedir.) Her ne kadar proje ödevini öne sürse de koç da ona ilham olur. Nasıl mı? Aşkın sadece iki kişi arasında olmayacağını, insanların meslek, hobi gibi aşkları da olacağını bu yüzden model olarak futbol takımının kaptanı, aynı zamanda profesyonel futbolcu olan Batı Han Egeli' yi gözlemleme fikrini sunar. (Batı tam bir futbol aşığı , gözü hiçbir şey görmüyordu o vakte kadar )Deniz bu fikri kabul eder, hem proje ödevi hemde takım için çabalar. Ama bir yerde partneri Batı ile vakit geçirmeye başlayınca aralarında çok tatlış bir hikaye yaşanmaya başlar. İkiside ilk kez böyle duygular sezerler. ( İki karakter de o kadar netti ki salak sulak sacmalamaları asla yoktu. Ne hissediyorlarsa bam bam söylediler.) Ben kitabı çok keyif

MishelovYazar · 0 kitap
13 Temmuz tarihinde doğdu. Küçük yaştan beri günlüklerine yazdığı kısa hikâyeleri 2018 yılından itibaren dijital platformlara taşımış olup o zamandan bu yana kalabalık evrenleri birleştiren romantik hikâyeler yazmaya devam etmektedir. Düş serisinin birinci kitabı File Arkası, yazarın Guardian Yayınları'ndan yayımlanan ilk romanıdır