Kalbim Ellerinde
2025 1. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2025 01:36
"Keder, mümin adamın yüreğinden eksik olmaz, delikanlı. Hüzün gerçek adama, kasvetsiz bir yaşam ise adam olmayana yakışır." ***** Bugün kitabı bitirdiğimde mutlaka birkaç satır yazmalıyım diye düşündüm. Çünkü Enes ve Eslem bunu fazlasıyla hak ediyor. Gerçi Şeyma Demir Güzel yazarımın tüm kitapları bunu hak ediyor ama şimdilik konumuz "Kalbim Ellerinde" Romanın künyesine baktığımızda ilk baskısını 2020 yılında gerçekleştirdiğini görüyoruz. Dokuz Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır ve 431 sayfadan oluşmaktadır. İçeriğine gelirsek ilk olarak romanda geçen şu güzel temenniyi yazmak istiyorum; "Geçsin ve bir daha uğramasın sokağına hastalık. Sevdiğine emanet ettiğin geleceğin güzelliklerle dolsun. Geçmiş olsun. Geleceğine engel olmasın." Öyle güzeldi ki bunu okumak, kalbimde ince bir sızı oluşturdu. Hastanın hâlinden anlamak için hasta olmak gerekmez, bunu çok güzel hissettirdi bu satırlar. ***** Baş karakterlerimiz Enes ve Eslem. Enes yetenekli bir kalp cerrahı. Zorlu geçen çocukluk döneminden kalan travmaları ile boğuşuyor. Dinine bağlı, ahlâkı örnek teşkil edecek kadar güzel ve imrenilesi. Harama göz dahi değdirmeyen bir delikanlı. Eslem ise zorlu hastalığı ile yıllarca acı içinde yaşamış, annesizliği kederine keder katmış genç bir kız. Babasının seferber ettiği tüm imkânları onu iyileştirmeye yetmemiş ve yıllarca acısını deliliğe vurmuş. Kalbi ise, yaşadığı o şatafatlı altından kafesinin aksine temiz kalmayı başarmış. Kader daha kundakta iken bağlamış yollarını. Sonra bir gün hayat, ufak tefek denk gelişlerinin yanı sıra bir hastane odasında denk düşürüyor onları. Devamı ise tabiri caizse Eslem'in kovalaması Enes'in kaçması ile ilerliyor. Tabi bir süre sonra bunun tam tersine döndüğünü görüyoruz ama neyse :) İç ısıtan bu hikâye bazen güldürüyor bazen acıtıyor kalbinizi ama ister istemez ufak bir tebessüm yerleşiyor çehrenize :) Bendeniz çokça öneriyorum bu eseri, bir camide başlayan hikaye çınar ağacı gibi dallara ayrılıyor ve birçok hayata imzasını atıyor. Ayrıca dinimizi böyle güzel açıklayan bölümleri çok beğendim, huzur vericiydi. Zaten bir aşk hikayesinin yanısıra bir arayışın izlerini de çokça görüyoruz. En kısa bu şekilde açıklayabildim, umarım sizde Kelebek ve Aslan Kralı benim kadar seversiniz :) ***** - Böyle güldüğünü görmek kalbime iyi geliyor. - Kalbinin iyi olması beni güldürüyor.
Kalbim EllerindeŞeyma Demir · Dokuz Yayınları · 2023239 okunma