2025 51. kitabı
Başka bir dünya üzerinden gelen Zaia, cebindeki taşlar ile dünya üzerindeki görevlerini yerine getirmek istemektedir. Bu taşlar aslında kahverengi görünse de mavi, mor, yeşil, sarı ve kırmızı yani gökkuşağının renklerini taşıyan taşlardır. Taşlardan her biri farklı bir erdemi temsil etmektedir. • Bu taşlara sahip olan kişi taşların taşıdığı erdemleri yerine getirirse yüz yıl boyunca aynı yaşında kalacaktır. Bu ne kadar zor bir görev gibi gözükse de bu görevi başaracak olan Ali taşları teslim almıştır. Taşların her zaman kendi renginde parlayabilmesi için kişi erdemleri daima sürdürebilmelidir yoksa taşlarla kahverengine geri dönecektir ve taşlara sahip kişi de yaşlanacaktır. • Ali, uzun yıllar boyunca taşlara olan Erdem’in yerine getirmiştir ve aynı yaşında kalmıştır. Geride çok sevdiği eşini, evlatlarını ve sevdiklerini bırakmıştır. • Her ilgi çekici şeyin peşine düşen birileri olabileceği gibi bu taşın da peşine düşen birileri olmuştur. Ali bu kişilerle mücadele verirken taşları olan görevini yüz yıl boyunca sürdürmüş ve ödülünü almaya hak kazanmıştır. • Ali karakterinin bu süreçte verdiği mücadeleyi okumak oldukça keyifli ve heyecanlıydı. Alacağı ödülü çok merak ettim ve kitabın sonunda nasıl geldiğimi anlamadım.
Beş TaşZümrüt Özgüler · Metinlerarası Kitap · 202523 okunma