2025 39. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2025 00:00
Bu kitabı önceden bitirmiştim ama o kadar akılda tutulmayı hak etmeyen bir kitaptı ki unutmuşum bile. Hiç sevmedim. Düz 2015 watpadd kitabıydı yani. Sadece diğer mafya kitaplarından farklı olarak yazar bu kitapta mafyaligi havalı bir şeymiş gibi gösterme endişesine girmemişti. Gerçek hayatta ne kadar nefret ediyorsam bu kitapta da o kadar nefret ettim. Yazar onların kazandığı bütün paranın haram olduğunu ve geçimlerini uyuşturucu ile sağladıklarını, polise ve devlete sonuna kadar düşman olduklarını ve masumları katletmekten de çekinmeyeceklerini gözümüze gözümüze soktu sağolsun. Bu da beni kendime getirdi ve bir kez daha bu türden neden hoşlanmadığımi bana hatırlattı. Hoşlanmıyorsan neden okuyorsun diye soracaklara koskoca bir SANA NE demek istiyorum. Paramı ve vaktimi neye harcadığım konusunda size açıklama borçlu değilim. Neyse. Konusu kısaca anlaşmalı, daha doğrusu zorla evlilik. Boston sokaklarında dehşet yağdıran çete lideri Troy ve Troy'un kendisiyle evlenmesine karar verdiği Sparrow. Bu evliliklerinin sebebini söylemeyeceğim spoiler olur ama saçmaydı bence. Neredeyse 400 sayfa boyunca söyleyemem söyleyemem deyip durdu adam sonra söyledi ve tek tepkim BU MUYDU oldu gerçekten. Troy iğrenç biriydi. Evet dürüst olmak gerekirse son sayfalarda bir iki sahnede onu anlamaya çalıştım ama bu onun iğrenç olduğu gerçeğini hala değiştirmiyor. Sparrow'la aralarındaki evlilik gerçek olmayabilir, zaten bize sürekli onu sevmediğini, 'kendince' sebeplerden dolayı evli olduklarını hatırlatıyor ama sevginin olmadığı yerde saygı da olmayacak diye bir şey yok. Sparrow'a saygın yoksa en azından kendine olsun. Karısına evlilik hediyesini metresine aldıran birinden bahsediyoruz. Daha sonra bu metresle karısını aldatıyor da. Hem de kendi yatak odalarında yapıyor bunu. iğrençti. Üstelik Sparrow odaya girdiğinde bıraktıkları kokudan Troy'un onu aldattığını anlıyor bu da iğrenç. Ve üstelik daha sonra bu odada ikisi de sevişiyor bu daha iğrenç. Ve hayır tek iğrençlikler bunlarla sınırlı değil. ◔⁠‿⁠◔ bu Troy denen adam karısına ' eğer şimdiki aklım olsa sen dokuz yaşındayken seni kendimin yapardım' diyor. Aralarında 10 yaş fark var. Yani Troy 19 yaşındayken. Küçüklüğünden beri Sparrow'un kendisiyle evleneceğini biliyor ve bu yüzden yanına yaklaşan her erkeği uzaklaştırıp bekaretini kendisi için saklıyor ama bu sırada önüne gelen her kızla sevişip bu konudaki namını duyurmaktan da mahrum bırakmıyor kendisini. Got herif. Bir de evlendikleri gece Sparrow'la birlikte olmak istediğini söylediğinde Sparrow ona regl döneminde olduğu için böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söylüyor. Ama Troy diyor ki indir iç çamaşırını görücem. Kızımız hazırlıklı ama, önceden bunun olacağını tahmin edip ayağını keserek kan bulaştırmış çamaşırına. Ama Troy'umuz durur mu, ne yapıyor biliyor musunuz? Bu yazacaklarım çok iğrenç... Parmağını batırıp yalıyor Allah'ım! ಠ⁠﹏⁠ಠ Tamam hepimiz bu durumun gerçekliğini biliyoruz, sonradan adamımız da öğreniyor ama yine de... iğrenç ⊙⁠ ☉ ay bir de adamın ağzında sürekli kürdan var. Iyyyyy yani. Sparrow'u da ne kadar sevmeye çalışsam da sevemedim. Aslında bağ kurulabilir bir karakter olabilir bir çoğu kişiye göre. Zaten istismara uğramış karakterlere karşı sevgi dolu olma eğilimindeyim ve Sparrow da çocukken iğrenç bir tacize maruz kalmış birisi. Ve yazar hanım sağolsun watpadden hallice kurgusuna detaylı pedofil tacizlerini eklemekten de kacinmamis. Hem mideme hem beynime hakim olmakta çok zorlandım. Ama niyeyse bu yaşadıkları bile ona sempati duymami sağlamadı. Bu konudan ilk kez kocasıyla seks yaparken bahsetti ve sonra sekslerine devam ettiler... Sonra kocasi adamlık tasladi o herifi bulup mahvedecegim dedi ama subyancinin teki olduğu için değil, 'onun' olana el sürdüğü için. Ama şöyle bir şey var ki bu sübyancı pislik kanser ve ölümün eşiğinde, o yüzden onu öldürmek eğlenceli olmaz. Adamımız da onun bütün parasını alıp Sparrow'a veriyor ve diyor ki ' al bu senin intikamın' Sparrow da kabul ediyor. yani... Bu pisliğin elinin değdiği parayı kabul etmesi ayrı saçmalık zaten, ama bu kadar mıydı? Madem bu kadar çabuk üstünü kapatacaktin ve bu konu senin için sadece olay örgüne hizmet edecek bir dolgu sahnesi olacaktı da neden bu kadar hassas bir meseleyi dahil ettin sevgili yazar? Anlayacağınız üzere kitabı hiç sevmedim. Size onerebilecegim bir kitap değil. Okunmayi bekleyen yüzlerce güzel kitap var.
SparrowL. J. Shen · Agapi Yayınları · 2018111 okunma
1.372 Gösterim
Kesin dark romance'ci tayfa bu herife ölüyordur,hiç şaşmaz
Ben hiç bu adamı seven bir kişiye denk gelmedim doğrusu inşallah denk gelmem de dehşete düşmek istemem fjjcjcjc
' eğer şimdiki aklım olsa sen dokuz yaşındayken seni kendimin yapardım' MI? Yanlış okudum herhalde diye tekrar okudum, değilmiş Tekrar tekrar okudum yok değilmiş... Bu cümleyi kuran bir karakter olmasından ne kadar iğrençötesi bir kitap olduğu belli zaten midem ağzımda yazıyorum ve diyecek bişey bulamıyorum keşke kişiler gibi kitapları da engelleyebilsek ve bununla ilgili hiç bir şey bir daha ana sayfama düşmese... Bu arada neden böyle bir işe giriştin bilmiyorum dediğin gibi zamanını ve paranı nasıl harcayacağım senin bileceğin bişey ancak sanki en iğrenç kitapları okuyup uzak durmamız için inceleme yazarak bizim için kendini feda ediyorsun şu sıralar xöjdşsm Bunun için de sana ne kadar teşekkür etsek az kendi adıma bir daha bu kitapla karşılaşırsam sayende arkama bakmadan kaçacağım dflsnlsms
Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim:) keşke adamın iğrençlikleri bununla sınırlı kalsa ama kitap boyunca o kadar red flag tavırları vardı ki bazilarini yazmaya utandim doğrusu🙄 ve bu aralar okuduğum hiçbir kitabı beğenmeme eramda olduğum için sanırım böyle kitaplar bu durumuma hizmet etmek için kendiliğinden karşıma çıkıyorlar 😅 su an okuduğum kitap da aynı şekilde o kadar cringe ki yırtmak istiyorum