2018 10. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2018 01:06
Yazar kurguyu gerçek bir olaydan esinlenerek yazmış. Uzun yıllar önce Erasmus öğrencisi olan Amanda Knox'u hatırlayanız mutlaka vardır. Ev arkadaşını öldürmekle suçlanan bu Amerikalı kız daha sonra masum olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Bu olayla kitap arasında bağlantı kurmak mümkün. Kitabımız, arkadaşlarının ölüsünü bulan gençlerin polisi aramasıyla ve polisle aralarında geçen konuşmayla başlıyor. Yaz tatili için birlikte bir plan yapan Anna, Anna'nın en yakın arkadaşı Elise, Anna'nın erkek arkadaşı Tate, Mel, Max, Chelsea, Ak ve Lamar tatillerinin keyfini çıkarmaya kararlı ancak arkadaşları Elise'in odasında ölü bulunması her şeyin sonu oluyor. Tam 13 kez bıçaklanmış. Hepsi sorgudan geçiriliyor. O saatlerde dalışta olan diğerleri suçlamayla karşılaşmıyor ancak dalışa gitmeyen Anna ve Tate, bıçakta parmak izleri bulunduğunda birer şüpheli haline geliyor. Tate’nin babası zengin olduğu için kefaletle salınıyor; ancak Anna’nın böyle bir şansı olmadığı için yargılanma süreci başlıyor. Biz de duruşmaları, geçmişte yaşananları, delilleri falan okuyoruz kitabımızdan aksiyon içinde. Duruşmalar çok heyecanlı geçiyor, olay da çok güzel. Öncelikle yazarın kalemini çok sevdim. Hukuki alanda ciddi araştırmalar yaptığı kesin. Son 30 sayfaya girdiğimde "yazar tüm olayları çözmeden bırakırsa bütün kitap çöp olur." diye düşünmüştüm. AMA SONRA BİR ŞEYLER OLDU. Öyle bir şeyler oldu ki, kendime şaşkınlıklardan şaşkınlık beğendim. Yazar ipuçlarını size gösteriyor ve sonra kaçıyor. Onları birleştirmek, istediğiniz gibi yorumlayıp sonuca varmak size kalmış.
Hukuk
Tehlikeli KızlarAbigail Haas · Yabancı Yayınları · 2017520 okunma