TEKİLLİKLER
Herkese Merhabalar.
Sizlere kalemi ile yeni tanıştığım bir yazar ile geldim.
Tabi ki ben yeni tanıştım ama yazarımızın epey (20) kitabı var.
Hatta bu kitabı bütün karakterlerinden yola çıkarak sentezleyerek yazmış.
Yapıtlarıyla Booker Ödülü, Franz Kafka Ödülü ve Asturias Prensliği Ödülü’nü kazanan, Nobokov’un vârisi diye anılan ve ismi Nobel Ödülü için her daim listelerde geçen John Banville, İrlanda ve İngilizcenin en değerli kalemlerinden.
Banville’in yirminci romanı Tekillikler ise hem şimdiye kadarki eserlerinin bir sentezi hem de yazarın edebiyatında başka bir evrenin kapısı.
Hapishaneden izinle çıkan bir katil aslında uzun zamandır izni düşünmese de çıkıyor ve pek yakında temelli olarak özgür olacağını biliyor bunun için de uslu uslu durmalı ve kurallara uymalıdır.
Ve özgürlüğüne kavuştuğunda ise yeni bir isim ve yeni bir yaşam ile eski günahlarının temizleyeceğini düşünür.
Kendine bir takma isim ve iş seçer.
Ve doğup büyüdüğü hatırladığı kadar olduğu ama değiştiğini de gördüğü evine doğru yola çıkar.
Bu yolculuk ve bu ev onu aynı zamanda geçmişi ile yuzlestirecek ev sakinleri onu karşılayacak ve yaptıkları sohbetleri de okuyacaksınız.
Her karakterin de kendine ait dünyasını göreceksiniz.
Eski mahkum yeni adıyla Felix Mordaunt'un geçmiş ve geleceğiyle yüzleşmesini okumaya ne dersiniz?
Kitap sizi bekliyor...
John Banville’in girift bir yapıda kurduğu Tekillikler zaman ve mekanda nadide bir yeri olan muzip bir roman.
Benim için farklı bir okuma oldu.
Öncelikle yazarın anlatımına ve kalemine alışmam gerekti daha sonrası zaten hızla beni sona götürdü.