·448 syf.····Okunma: 22 Nisan 2025 10:09 Kitabı ne sevdim ne de nefret ettim. Ortalamaydı benim için. Yer yer sıkıldığım yerler oldu ama yazarın kalemi kendini içine çekiyordu ki bu büyük bir artı benim için, eğer yazarın dili bu kadar akıcı olmasaydı elimde sürünürdü bu kitap.
Evreni falan sevdim gayet özgündü ama yazar sanki evren ile ilgili daha fazla detaya girebilirdi. Özellikle ordu sistemi için , anlayana kadar canım çıktı. Evet kitabın ilk başında yazıyor kim kimin nesi ama anlamam için yetmedi.
Kitabın ilk 250 sayfasında neredeyse hiçbir şey olmuyor. Sadece karanlıklar diyarından geçerken bir volcra saldırısı başka da doğru düzgün bir şey yok. 250 sayfa boyunca alina'nın mızmızlanmalarını okuyoruz ha birde ara da eğitim gördüğü sahneler falan var.
Ayrıca alina dizi de bu kadar mızmız değildi yaa? Kendine hiç güveni yok. Hep yok yapamam , edemem havalarında.
Diğer grishalar çok güzel de ben öyle değilim falan da filan. Kızım kendini niye bu kadar eziyorsun. Salak mısın? Bir kendine güven be.
Karakterler arasında öyle çok sevdiğim kimse olmadı. Bir baghra'yı biraz sevdim diğerleri o kadar da umurumda değil. Karanlıklar efendisini seveceğimi düşünmüştüm (hele ben barnes bu karakteri oynuyorken) ama yok bir türlü yıldızlarımız uyuşmadı.
Şu an fark ettim kitaba ne sevdim ne de nefret ettim dedim ama sevmediğim yanları daha fazla.
Zaten şu kitapları sırf kargalar meclisini okumak için okuyorum yoksa öyle çok merak ettiğimden değil. Bari diğer kitapları iyi olsun da keyifle okuyayım.
Ayrıca söylemeden edemeyeceğim. Diziden dolayı kargaların hep bir yerden çıkmasını bekledim. :/
Neyse eğer benim gibi kargalar meclisini okumak ve evreni tam anlamıyla anlamak istiyorsanız okuyabilirsiniz. Diğer türlü okunur mu bilemem.
Teşekkürler buraya kadar okuduğunuz için :)