Bir Günde Bitti
2025 3. kitabı
Ah Enes diyerek başlamak istiyorum incelememe. Kitabın başlarında Enes'ler hayal ürünüdür diye uyarı konulmasını düşündüğüm adam sonrasında ne biçim adam bu cümlesine dönüştü. İçinden inatçı, merhametsiz katır bir adam çıktı. Bu kısmın biraz fazla uzatılmış olduğunu düşünmemin haricinde kitap güzeldi diyebilirim. Akıcı ve sürükleyiciydi. Bir günde bitirdim. Enes'in Nevra'ya yüz çevirdiği kısımları saymazsak saygı ve sevgi çerçevesinde, birbirine ilmi yönde destek olan, birlikte ibadet etmekten keyif alan güzel bir evlilik okuyorsunuz. Yer yer güzel mesajlara, hadislere, ayetlere yer verilmiş ve bunlar kitabın içerisine çok güzel yerleştirlimiş. Ayrıca bir Müslüman'ın hayatın her noktasına İslamiyet'i nasıl yerleştirmesi gerektiği çok güzel anlatılmış. Nevra' nın helal olduğundan emin olamayacağı için her yerde yemek yememesinden, balkona çıkarken bile ferace giymesinden, asansörde bir erkekle bir kadının yalnız kalamayacağına kadar mahremiyet konuları ince ince işlenmiş. Çok yüksek bir edebi beklentiyle okumayın. Ama okursanız kesinlikle pişman olmazsınız.
Alıntı
Okyanusun AleviNeslihan Kalaycı · Çınaraltı Yayıncılık · 2023244 okunma