Sözlere nerden nasıl başlasam... Okuduğum en realist en mükemmel nörobilim bir bilim kurguydu. Siyaset, politika, devletler, hükümetleri, iktidar savaşları, teknolojik güçler... Bir teknoloji geliştirdiğinizi düşünün. Gümüş bir sıvı şeklinde ve tüketildiğinde bunu tüketen diğer bütün kişilerle eş zamanlı bağlanıyorsunuz. Birbirinizle zihinden mesajlaşıyorsunuz falan ^^.
Böyle bir teknolojiyi arkadaşlarınızla ürettiğinizde neler olur? Kötüye nasıl kullanılır? Hükümetleri böyle bir teknoloji karşısında ne tepki verir? Yasalar nasıl düzenlenir? Bu gümüş sıvı dna ya işler mi? Anneden çocuğa aktarılır mı? Peki böyle bir teknoloji karşısında daha büyük bir güç varsa? Bu teknolojiyle Klon askerler üretilebilir mi?
En ince detaylarına kadar işlenmiş bir roman ya gerçekten bu kadar aşık olabileceğimi bilmiyordum. Kitabı bitirmemek için çırpındım resmen iki üç günde kitap bitiren ben, on güne yaydım kitabı.. Yine bitirmeyecektim de sonlara doğru dozu öyle bir arttı ki beni bitir diye çığlık attı resmen ^^
Yazar bunu nasıl bu kadar temiz kurgulamış dersek de zaten işin içinde olan ve bu gibi teknolojilerin uzmanlığını yapmış bir bilim adamı Ramez Naam. Kendi de bu gibi teknolojilerin yakın vakitte piyasada olacağını ve sıvı şeklinde olmasa bile Nexus un yakında bize sunulabileceğini bildiriyor bile.
Mükemmel bir seriydi. Klasik bir bilim kurgu kesinlikle değil. Siyaset ve politikaların teknolojiyle beraber içiçe olduğu bir roman okumak isteyenler bence bu serinin basımı bitmeden alıp okumalı. Alın aldırın gelecek nesillere taşıyın o derece... Ramez Naam