Hyunam-Dong Kitabevi
2025 1. kitabı
(Spoiler!) Dört dörtlük bir hayat yaşamış olmanın getirmiş olduğu tükenmişlik sendromuna yakalanan baş kahramanımız Youngju, bütün hayatını deyim yerindeyse elinin tersiyle iter ve artık yepyeni bir hayata imza atar. Bu hayatı, açmış olduğu kitabevinde daha farklı bir anlam bulur. Kitabın bu kısmına kadar anladığım şey; belki de bize felaket gibi gelen birçok şey, beraberinde yepyeni güzellikler getirir. Ama buradaki temel sorun: Ana kahramanımız gibi kaç kişi bu riski alabilecek ve hayatında böylesi bir köklü dönüşüme gidebilecek? Son zamanlarda sık sık karşılaştığım bir söz bu durumu çok iyi özetler: “Bir şeylerin yoluna girmesi için, her şeyin raydan çıkması gerekir bazen.” Kitabın sonunda bu söz daha anlamlı gelecektir… Kitabın hissiyatına gelince; sanki kitabın içindeymişim de karakterlerin sohbetlerine ben de dahil oluyormuşum gibi bir hissiyat verdi bana. Ayrıca, kitap okumayı sevenlerin favori kitabı olacak. “Bütün değişimler başlangıçta zor, ortasında karmaşık, sonunda muhteşemdir.” — Robin Sharma
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,2bin okunma