23 Nisan'mış...
Zalim, despot, ifsad edici bir sistemle çocuklara bayram ithaf etmek, acıyı şekerle sunmaktır. O çocukların ahiretini düşünmeyen her yapı, çürümeye mahkûmdur.** Çünkü gerçek hâkimiyet, bu düzeni kuranlarda değil; Yeri, göğü, ve mahlukatı yaratan Allah’tadır. Dikkat edin! Yaratmak da emretmek/hükmetmekte Allah’a aittir. Âlemlerin Rabbi olan Allah, ne yücedir. (7/A'râf 54) Deprem; yalnızca bir doğa olayı değil, bir çağrıdır. Zihinleriniz sarsılsın diye geldi. Vicdanlarınız uyansın, çocuklarınızı sisteme değil Allah’a emanet edin diye geldi. Ama siz hâlâ makyajlı törenlerdesiniz. Hâlâ putlaştırdığınız rejimin çocuklara verdiği zararı görmezden geliyorsunuz. Biz diyoruz ki: Bayram, çocukların kalbinde Kur’an yeşerdiğinde olur. Bayram, bir kız çocuğu örtüsüne güvenle sarıldığında, bir erkek çocuk namusunu korumayı öğrendiğinde olur. Ahlâkla olur, dürüstlükle olur, Allah'ın sınırlarını gözeterek olur. Bayram, ahiret için yaşadığımızda olur. 15 kişi tarafından tecavüz edilen 13 yaşındaki kız çocuğuna avukatın sorduğu "kızın etek boyu ne kadar dı?" sorusunu soracak kadar zalim, barbar ve geri kafalı adalet düzeninde çocuklar hep zulüm altında kalmak zorundadır. Binlerce çocukların bombalar altında yanarak can verdiği bir dünyada çocukların bayramı var ve onu kutluyoruz demek saçmalıktır, ahlaksızlıktır, akıl tutulmasıdır. Dünya sizin gördüğünüzden çok çok büyük ve doğru sizin dediğiniz veya bildiğiniz gibi değil. Âlemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle'nin istediği gibidir.